17670691_1298670266894192_1747005451_o     Am deschis sezonul evenimentelor din jurul cărților mele, odată cu primăvara. Miercuri, ne-am întâlnit la Galeria Alexandra`s, din Piața Amzei nr 5, seara, unde am lansat romanul „Tentații” (editura Herg Benet), apărut în octombrie 2016. Botezul l-am făcut la Târgul de carte Gaudeamus, în noiembrie, însă am ținut să fac și o întâlnire cu cititorii, mai diversificată. Am avut alături de mine Oameni, care și-au aranjat programul astfel încât să fie prezenți la ora stabilită. M-am revăzut cu cei care sunt nelipsiți de la lansările mele, dar am cunoscut și persoane noi, care nu au apucat să-mi citească scrierile. Unii mă știau de pe blogurile mele, alții de pe Facebook. Și-au adus și prieteni, colegi de serviciu, iar seara a fost desprinsă din poveste. Și aici au contribuit mai mulți factori. O dată, Galeria Alexandra`s, un spațiu generos care găzduiește o serie de obiecte de artă și de colecție, de la tablouri și până la mobilier. Am scris deja că aparține inimoasei tinere Alexandra Bucur, un om de un bun simț și eleganță discretă, care îți încălzesc sufletul. S-a ocupat de toate detaliile de organizare, afișe, veselă, aranjament, promovare. Apoi au fost cei de la magazinul online SmartDrinks.ro, care au asigurat o degustare de vinuri de înaltă ținută, „Vila Băbiciu”, prezentate de Rodica Iosip.  Am avut vin roșu și vin alb, foarte bune. Surpriza serii au fost cei de la serviciul de livrări Bringo, care au asigurat „ronțăielile” de rigoare la degustare, și apa, de care am uitat, și pe care am comandat-o pe loc prin ei la Carrefour. Am primit și un buchet de trandafiri și o cutie cu ciocolată bonus, pentru că Bringo are furnizori din mai multe domenii, nu doar alimentare.

Le-am invitat la „Tentații” pe două dintre cele patru care scriu pe blogul „Mothers and the City”, Theodora Massini și Bianca Moruș. Ele îmi citiseră cartea, iar subiectele abordate pe blog au puncte comune cu cele din romanul meu. Dorința de schimbare după o vârstă, rutina în căsnicie, disfuncțiile dintre soți, după ce apar copiii etc. Însă am ținut să deschidem seara cu o scurtă poveste a clădirii care adăpostește Galeria Alexandra`s, iar de acest lucru s-a ocupat foarte bine Iulian Gherghe, care știe povestea fiecărui obiect de acolo și te farmecă cu vorbele lui. Și, dacă tot am vorbit de „Tentații”, ne-a tentat Corina Gaftoi, de la Adesgo, cu niște accesorii de primăvară, feminine și provocatoare. „Femeile Corinei sunt femei Diamond! Femei determinate, pasionate de ceea ce fac, femei care se împart cu succes intre obligații si pasiuni si care rămân uneori in umbra, luminând pentru ceilalți. Ca sa fie astfel, de dimineata pana seara, Adesgo le oferă soluții pentru confort, produse care le trebuie si le plac deopotrivă!”, a mai spus Corina. În același registru a fost și Ioana Cioroianu (Farmec), care a vorbit de un produs inovator- Gama Gerovital Evolution. „Se tot vorbește de frumusețea româncelor. Dacă există un secret, pe lângă genă. Cred că unul dintre aceste secrete poate fi Gerovital, cu gama sa miraculoasă de rețete create de doamna doctor Ana Aslan. Cu o tradiție de 50 de ani, Gerovital este considerat cel mai puternic brand românesc. Frumusețea româncelor, ca și cea a femeilor din cărțile Corinei, constă în naturalețe. Este și secretul Gerovital, de a aduce naturalețea și prospețimea pe fața fiecărei femei.”, a declarat Ioana. Au fost și zece norocoși câștigători ai tombolei organizate de Ioana. (Pe Corina și Ioana le-am cunoscut la evenimentele inegalabilei Dana Săvuică). O altă apariție a fost Grigore Cartianu, ziarist și scriitor, prieten vechi, dar și cititor al cărților mele, o intervenție tonică a serii. A fost prezent și Viorel Ilișoi, cel mai bun autor de reportaj literar, după părerea mea. Mai discret, dar a fost și m-am bucurat. Și mulți alți prieteni. Pentru ca toate simțurile să fie satisfăcute, Marcman (firma care a realizat parfumurile amanților „Cati” și „Mircea”) a dăruit fiecărui cumpărător al cărților câte un parfum. Am avut o întreagă primăvara într-o singură seară. Cu „Tentații”, pentru că merităm! 🙂 Vă recomand să vizitați Galeria Alexandra`s, e mai mult decât o terapie, e respirație necesară! Galeria mai are un etaj secret cu tablouri minunate.

Mulțumesc celor care ați venit, în număr mare, mulțumesc, Galeria Alexandra`s, loc minunat și gazdă impecabilă! Mulțumesc, SmartDrinks.ro, pentru ingredientul stimulator al serii! Mulțumesc, Adesgo, Marcman și Farmec, pentru că ne dați încredere în noi! Mulțumesc, Bringo și Carrefour, pentru sprijin! Mulțumesc, Mothers and the City și Grigore Cartianu! Mulțumesc, Nicu Vlăsceanu, pentru fotografii și pentru că ai stat toată seara cu multă răbdare! Desigur că am purtat ciorapi plasă de la Adesgo, dar și un pandantiv Ostara 🙂

În curând, voi avea și alte evenimente cu invitați interesanți, intrarea va fi liberă, ca de obicei. Le voi anunța din timp. Să avem o primăvară tentantă!

Foto Nicu Vlăsceanu și Ionuț Pricop