Despre volumul colectiv „Neterminatele iubiri” am apucat să vorbesc în martie, când am avut lansarea la Biblioteca Națională, cartea fiind un proiect al Violetei Borzea, editor la Editura Național. Volumul cuprinde texte scrise de Ana Barton, Nicoleta Beraru, Em Sava, Adriana Ungureanu, Marietta Dobrin, Maria Bertoldo- Stocheci, Liliana Paicu, Laura Brînzoi-Nuță, Adriana Târnoveanu, Ioana Nicolescu, Mirela Butnariu, Roxana Bărbulescu, Simona Ferrante, Eugenia Crainic și subsemnata.  După două luni, iată, un alt eveniment de anvergură în Arad, unde Eugenia Crainic, una dintre cele 15 autoare ale textelor din volum, arădeancă defel, a organizat două întâlniri impecabile: pe 20 mai, la Consiliul Județean din Arad, într-o sală magnifică; cealaltă întâlnire a fost pe 21 mai la Muzeul Satului din Șiria. Au fost mai mult decât întâlniri, au fost amprente pe inimă, pentru că, dincolo de organizarea Eugeniei, care a implicat și un scurt traseu turistic prin zonă, au fost căldura, entuziasmul oamenilor și setea lor pentru discuții culturale.

Am fost șapte autoare la Arad din cele 15, ne-am fi dorit să putem fi toate, dar unele dintre ele locuiesc în Franța, Italia, Belgia, Canada. Totul a fost minunat, de la pensiunea „Aurelia” din Șiria, unde ne-am cazat, locurile vizitate, bucatele, evenimentele cu cărți, restaurantul TamTam, unde luam prânzul, și, așa cum am spus, oamenii atât de calzi, ca pita de acasă. M-am bucurat să-mi revăd prietenii arădeni, dar și pe cei din Timișoara. Doi ani de restricții ne-au învățat pe toți că cel mai important este să fii și să trăiești acum și aici.

Mai bine decât mine a spus ce s-a întâmplat la Arad și Șiria jurnalistul Lucian Dănilă, în articolul

Două zile pe urmele iubirii. Am prins-o, am ascultat-o, dar nu am terminat-o, deci: „Neterminatele iubiri”

vă invit să citiți aici, unde sunt și fotografii.

Începe Bookfest-ul post pandemic, dar eu mă voi afla în Germania, la o întâlnire cu românii din Karlsruhe, organizată de Alina Stanciu&comp. Voi merge împreună cu scriitorii Camelia Cavadia și Alexandru Trușcă, presimt că va fi o altă tabără faină 🙂 Voi reveni cu povestea.