Așa cum am anunțat de ceva timp, am lansat pe 4 decembrie proiectul „Infuzia de povești”, o idee pe care o am în cap din primăvară, dar de care nu am avut timp să mă ocup. Eu am o relație specială cu poveștile de când mă știu, și sunt convinsă că oamenii așa se întâlnesc și se apropie, prin propriile povești. Fascinația de a asculta și de a spune povești este definitorie pentru natura umană. Poveștile ne induc bagajul pe drumul vieții, ne modelează, ne vindecă, ne dau lecții. Ne spunem povești, tot timpul, în orice împrejurare, fie că e vorba de o întâlnire romantică, o revedere peste ani, un interviu pentru ocuparea unui job. Și prin postările din Social Media, și pe bloguri nu facem decât să spunem povești.

Despre „Infuzia de povești”- am gândit-o ca pe un soi de atelier, un prilej de întâlniri pe diverse teme de interes general, de unde fiecare să plece cu o stare bună după ce a devenit povestitor. Am cooptat-o în această aventură pe scriitoarea și colega mea de la Editura Herg Benet, Cristina Nemerovschi, care s-a arătat entuziasmată și a venit cu propunerea de subiect pentru prima ediție: Cum să treci cu (sau fără) jumătatea ta de Sărbători? A fost o alegere inspirată, având în vedere că această perioadă nu e un motiv de fericire pentru unii dintre noi. Există oameni singuri, oameni care suferă din cauza unor relații frânte, pentru aceștia Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de tristețe, sunt ca un spin care le înțeapă inima când le aduc aminte de iernile în care iubeau și erau iubiți. La fel cum există persoane care se află în relații de compromis, trăiesc o singurătate în doi, dar nu au curaj să facă schimbări. Și pentru ei Sărbătorile vin cu multe frustrări și spiritul lor pedalează mai tare pe sentimentul neîmplinirii.

La Infusion Bistro and Bar, locul care ne găzduiește Infuzia de povești, a venit lume dornică să vorbim despre toate aceste lucruri, pe care nu le putem discuta cu oricine și oricând. După ce eu și Cristina am evocat fiecare câte o poveste a noastră, despre un Crăciun care ne-a marcat și ce a însemnat pentru noi, au început să curgă poveștile celor prezenți. Unele tulburătoare, altele vesele, că așa e în viață. Au fost multe concluzii, dar cea care s-a conturat mai puternic e despre cum să nu te agăți emoțional de cineva, din cauza presiunilor din această perioadă. O decizie proastă, luată fie și de sărbători, te poate face să-ți pierzi încrederea în iubire. Am celebrat momentul primei ediții cu câte un pahar de prosecco, și mulțumim încă o dată celor de la InFusion (minunată coincidență de nume!) pentru serviciile impecabile. Nu mai spun că este excelent poziționat, chiar în Piața Universității, str Ion Ghica nr 2, adică vizavi de Cinema Pro. Desigur, am avut și cărți! Coincidența a făcut ca data de 4 decembrie să fie și ziua în care Cristina s-a căsătorit cu Alex Voicescu în urmă cu 15 ani.

     Mulțumesc celor prezenți și ne revedem în luna ianuarie la o nouă întâlnire de poveste. Calendarul evenimentelor se află pe site-ul Infuzia de povești, așa că nu ezitați să vă rezervați un loc din timp, intrarea este liberă! Pe site-ul dupa35.com voi publica una dintre poveștile spuse la atelier, sub protecția anonimatului. Ești pregătit pentru povestea ta?

„Infuzia de povești” este ccconnections.jpg

 

Foto header pixabay.com

Afiș Alex Voicescu