Între 8 și 12 septembrie am fost cu romanul „Codul lui Zoran” (Editura Herg Benet, 2018) la Târgu Mureș, Baia Mare și Sibiu. Aparent, orașele sunt apropiate, în realitate nu e deloc așa, iar legături cu trenul nu există, decât dacă vrei să stai o zi întreagă pe drumuri. Așa că am optat pentru autocar și nu a fost tocmai rău. Ce am făcut în plus față de lansările pe care le-am avut până acum a fost să activez puțin partea socială, asta deoarece subiectul romanului, care urmărește decăderea și încercarea de reabilitare a unui inginer ajuns om al străzii, mi-a permis acest lucru. Dincolo de evenimente, la care au colaborat persoane dragi mie și organizații locale, rămâne farmecul de a cunoaște oameni. Am provocat participanții la un exercițiu de umanitate invitându-i să doneze în sprijinul adăposturilor locale pentru oamenii străzii. Din banii strânși au fost achiziționate produse alimentare și de igienă.

La Târgu Mureș întâlnirea cu cititorii a fost organizată de Librăria Omnis Libri, care aparține lui Anamaria Marocico, pe 8 septembrie, la The Backstage, în centrul orașului. Acțiunea de caritate s-a făcut pentru Crucea Roșie Mureș, iar actorul Sergiu Marocico, de la Teatrul Național- Târgu Mureș, a interpretat un fragment din roman. Din banii donați, prin Crucea Roșie Mureș s-au cumpărat diverse alimente și produse de igienă pentru un caz social. „Este vorba de o femeie fara casa si fara loc de munca care face eforturi mari pentru a-si creste singura copilul si a-i oferi totul pentru a merge la scoala.”, a declarat Felicia-Stela Ionescu din partea organizației.

Evenimentul de la Baia Mare, din 10 septembrie, a fost găzduit de restaurantul La Tour, un loc foarte frumos, prin bunăvoința patronului Sorin Orzac. De organizare s-au ocupat Roxana Cutureanu și Izabella KisKasza, două fete pe care le-am cunoscut acum doi ani când am avut un eveniment reușit, tot cu ajutorul lor. Invitați au fost Ela Balaj, psiholog, și Bogdan Gavra, expert în Asistență Socială. Din banii strânși la eveniment, au fost cumpărate produse alimentare și preluate de Ovidiu Găină, cel care se ocupă de  Centrul Social Multifuncțional de tip Azil de Noapte. Înainte de lansare, am fost invitată la postul de radio Social FM, la o discuție provocată de Sanda Savolsky. Fotografiile au fost realizate de Melinda Mandici, de la Seven Studio.

Ultima oprire a fost la Sibiu, oraș în care am avut șase evenimente până acum și unde am o comunitate mare de cititori. Am colaborat cu Thea Events, agenție de organizare de evenimente care s-a ocupat anul trecut de o conferință reușită despre Culisele deciziilor, și cu Incubator 107 Sibiu, unde am acordat un interviu. Invitați la lansarea de pe 12 septembrie, care a avut loc la Restaurant La Pasaj, au fost Codruța Rabagel, psihoterapeut, Ana-Maria Micu, de la Organizația „Mâini Unite”, și Mihaela Sabău, reprezentat al Serviciului Social din cadrul Primăriei Sibiu. Un prilej plăcut să mă revăd cu cititorii sibieni și să stăm la povești de seară. Din banii donați au fost cumpărate produse de igienă pentru adăpostul local pentru oamenii străzii. Foto: Irina Maria Grec.

           Mi-aș dori să pot ajunge în cât mai multe orașe cu cartea „Codul lui Zoran” și să facem asemenea acțiuni în cadrul lansărilor. Este important să ne ținem trează empatia și să nu trecem nepăsători pe lângă cei care au nevoie de ajutor. Știu că e o picătură într-un ocean, dar pic cu pic poate forma acel „ocean albastru” care să facă diferența. Și am constatat cu plăcere că oamenii sunt dispuși să ajute și e suficient un impuls. Deja am invitații în diverse localități, însă singura mea problemă e legată de timp, și voi încerca să ajung. Le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la aceste întâlniri, le mulțumesc pentru generozitatea și curajul lor, pentru perseverență și inima mare! Să ne revedem cu bine! Mulțumesc, Editura Herg Benet, pentru sprijinul dat în acest mic turneu!

             Sâmbătă, 29 septembrie, ajung cu romanul „Codul lui Zoran” la Londra, la invitația Floriei Teleman, inițiatoarea proiectului Autograph România. Desigur că revin cu detalii 🙂