De când scriu cărți, toamna a devenit anotimpul meu preferat, pentru că toamna a apărut prima mea carte la Editura Herg Benet, în 2014, și încă două după aceea. Tot toamna încep evenimentele, revenim din vacanțe, se rescriu planurile, se pun în practică proiectele. Luna septembrie se anunță încărcată pentru mine, și iată cum va începe. Între 8 și 12 septembrie voi fi cu romanul „Codul lui Zoran” în Târgu Mureș, Baia Mare și Sibiu, orașe unde am mai fost și cu celelalte cărți ale mele. La fiecare eveniment va avea loc o acțiune de caritate în sprijinul adăpostului local pentru oamenii străzii. Personajul principal din roman este Barbu, un inginer ajuns homeless, iar dorința mea și a organizatorilor din fiecare oraș este să-i invit pe cei prezenți la un exercițiu de umanitate.

În Târgu Mureș merg la invitația Librăriei OmnisLibri, pe 8 septembrie. Mă voi întâlni cu cititorii la The Backstage, în Piața Trandafirilor, de la ora 19. Invitați sunt psihologi, iar actorul Sergiu Marocico va interpreta un fragment din roman. Acțiunea de caritate se va face în beneficiul Organizației Crucea Roșie, pentru oamenii străzii. Intrarea este 15 lei și include o cafea și o apă. Aici găsiți eventul pe Facebook.

Pe 10 septembrie ajung la Baia Mare, la evenimentul organizat de Roxana Cutureanu și Izabella KisKasza și găzduit de La Tour Baia Mare, Piața Libertății nr 5. Începem la ora 18, iar invitați vor fi Ela Balaj, psiholog, și Bogdan Gavra, specialist în asistență socială. Pe parcursul evenimentului de prezentare a cărții, va fi plasată o urnă pentru donații, suma colectată va fi convertită în produse necesare Centrului Social Multifuncțional tip Azil de Noapte Baia Mare. Evenimentul de pe Facebook, aici.

Sibiu va fi pe 12 septembrie, la Restaurant Pasaj, de la ora 18.30, un eveniment organizat de Thea Events. Invitați: Codruța Rabagel (psihoterapeut), Mihaela Sabău (Primăria Sibiu) și Ana-Maria Micu (Organizația Mâini Unite). Acțiunea de strângere de donații se face pentru sprijinirea Adăpostului Social din Sibiu. Aici e eventul pe Facebook.

Am mai fost în fiecare oraș de-a lungul celor patru ani din viața mea de scriitor, doar în Sibiu am fost de cinci ori! Dar de fiecare dată emoția e alta. Aștept cu nerăbdare discuțiile despre cărți și personaje, aștept să mă revăd cu prietenii și le mulțumesc tuturor celor care au colaborat și au ajutat la acest proiect care vizează sprijinul acordat oamenilor străzii.  Să nu uităm că după toamnă vine iarnă…

Pe 29 septembrie, voi duce „Codul lui Zoran” la Londra, unde am fost în 2016 la invitația grupului Romanians love books, un eveniment foarte frumos. De această dată vin la invitația Autograph Romania, un proiect despre care vom vorbi la timpul potrivit. Așadar, bine ai venit toamnă!

Mulțumesc pentru afișe editorului Alex Voicescu!