Acum câteva luni, am vorbit cu fondatoarea Thea Events, Codruța Răbăgel, să facem la Sibiu o întâlnire extinsă, pornind de la cărțile mele și experiența frământată ca un aluat care a dospit în ipostaza de scriitor. Am stabilit ca temă de discuție „Culisele deciziilor” din viața mea. Apoi ea s-a ocupat să găsească un loc potrivit, am promovat împreună evenimentul și am pregătit diverse surprize pentru participanți. Și a venit luna septembrie, când am programat venirea mea. Înainte de toate am luat decizia de a petrece o mică vacanță în Sibiu, un oraș drag mie. Aici am avut multe lansări de carte, iar comunitatea de cititori a crescut. Cum evenimentul era plănuit pentru luni, am plecat de sâmbătă la drum și bine am făcut. M-am plimbat prin oraș și m-am întâlnit cu prieteni sibieni. Împreună cu niște amice din Timișoara am luat la pas Muzeul Satului, un loc minunat, unde am făcut poze și am mâncat plăcinte cu varză și cu brânză cu mărar, făcute la tigaie. Să nu ratați, când treceți prin Sibiu, cafeaua de la Hug the mug și fresh-urile de la Refresh, chiar în Piața Mare!

Am stat la Levoslav House, o clădire plină de istorie (construită în anul 1840), care a fost reședința compozitorului și dirijorului slovac Jan Levoslav Bella până în anul 1921. Imobilul a fost reamenajat în 2008 și este plin de lucrări de artă originală cu temă muzicală. M-am simțit foarte bine în apartamentul spațios și foarte modern și am mâncat la restaurantul Hermania, situat lângă hotel, amenajat într-o fostă sală de repetiții a Filarmonicii, un alt loc de poveste, și cu un gustos meniu săsesc.

În asemenea condiții, am avut energia pentru întâlnirea de luni, 25 septembrie, găzduită de Exclusive Hotel&More, unde sala a fost plină. Am vorbit despre deciziile pe care le-am luat de-a lungul timpului și care mi-au deschis noi uși. Despre bagajul pe care-l moștenim, despre ce trebuie să lăsăm în urmă, despre faptul că fiecare decizie influențează următoarea acțiune. Despre cea mai grea lecție, cea a renunțării. Am răspuns întrebărilor și, sincer, am simțit că timpul a curs prea repede. Ana Maria Micu, de la Organizația „Mâini unite”, a povestit, provocată de mine, despre momentul în care o hotărâre i-a schimbat viața. Am avut și cărțile mele cu mine și au fost prea puține, am dat autografe, am făcut fotografii și am stat la povești pe terasa hotelului până târziu. Am cunoscut oameni care mi-au citit cărțile și doreau să mă cunoască, unii au venit cu setul întreg pentru autografe. Toate aceste lucruri m-au copleșit, ca și căldura oamenilor și pozitivismul lor. Am promis că voi reveni cât de curând.

21248561_1977661562479337_8963103100894096586_oM-au însoțit în această minunată călătorie doi parteneri de nădejde, cărora le mulțumesc: Adesgo (care a oferit ca premii ciorapi modelatori Secret și cadouri șosete) și Marcman (producătorul parfumurilor „Amanții”, din care a fost dăruită câte o mostră tuturor celor prezenți). Eu însămi m-am simțit foarte confortabil cu ciorapii modelatori Secret, care cu cei 25 den au fost în ton cu vremea de toamnă, și pe care îi recomand. Nu mai zic de furorile făcute cu parfumul de la Marcman. Le mulțumesc și celorlați sponsori: Incubator107 Sibiu,  UrbyStar,  Kids Center,  Gineko Pro Medical, Belle Fleurs Sibiu (de la care am primit un superb aranjament floral). 

Mulțumesc, Thea Events, pentru seriozitatea și profesionalismul tău, sigur vom mai colabora! Mulțumesc, sibieni, pentru momentele prețioase! Desigur că am decis să vin oricând cu mult drag! Despre ce vom mai pune la cale cu Thea Events, vă voi ține la curent din timp, pentru că avem niște planuri. O toamnă cu decizii bune pentru anotimpurile ce vor veni! 🙂

Foto Thea Events