Afară plouă și pe ferestrele deschise vine mirosul de tei. Ploile de vară se numără printre preferatele mele și nu putea fi o stare mai bună pentru pregătirea unei călătorii. Mâine voi pleca spre Torino pentru a duce cărțile mele la cititorii români de acolo. Ajung pentru prima oară în acest oraș, unde se înregistrează cea mai mare densitate de români, adică 46% din numărul total al străinilor. Povestea plecării mele a fost așa: într-o seară de primăvară, o fată, Andreea Ferenț, mi-a scris să mă întrebe dacă aș vrea să vin la Torino, pentru că dorește să organizeze evenimentul. I-am răspuns afirmativ, cum alfel? :), iar ea s-a mobilizat împreună cu alte două prietene, Iulia Grigore și Naty Popescu. Astfel că în scurt timp, mi-au comunicat că este totul pregătit și se vor ocupa de promovare. Nu le cunosc pe niciuna dintre ele în real, știu doar că mi-au citit cărțile și că, pe lângă programul lor de serviciu și treburile de acasă, și-au alocat timp să pună la punct întâlnirea mea cu cititorii români din Torino. Știu că au contribuit și alte persoane la acest eveniment, le voi cunoaște și voi scrie pe îndelete după ce mă voi întoarce acasă. Un partener de nădejde este Radio Torino Internațional. Iar mulțumirile mele se îndreaptă și către firma de transport Tabita Tour, care a avut grijă ca pachetele cu cărți să ajungă în siguranță la destinație. Mulțumesc, Sorin Cehan, pentru interviul luat în Gazeta românească!

Este a treia mea ieșire în afara granițelor țării în calitate de autor, după Londra (fix acum un an) și Madrid (în noiembrie 2016). Se prefigurează încă una până la sfârșitul anului, iar eu acum simt bucuria întreagă. Partea minunată este că invitațiile în toate aceste orașe mi-au fost făcute de persoane pe care nu le-am cunoscut în real, iar ceea ce ne legau erau cărțile mele. Desigur că am creat legături frumoase, comunicăm și azi, de aceea eu cred în oameni, iar la Torino merg cu inima deschisă pentru că sunt primită de inimi deschise. Voi duce toate cele șase volume scrise de mine: seria „Amanții” („Zilele amanților”, „Nopțile amanților”, „Amanții 3.0”, „Divorțurile amanților”), „Până când mă voi vindeca de tine” și romanul „Tentații”, toate publicate la Editura Herg Benet. Partea interesantă este că recenta carte „Divorțurile amanților”, lansată la Târgul de carte Bookfest, în luna mai, are prima ei ieșire în lume într-un context adecvat: de curând, în Italia au fost aprobate separările rapide și a fost un record de cozi la divorțuri, care, așa cum se știe, puteau dura și ani.

Abia aștept să ajung la Torino și să-i cunosc pe cititorii români, pe fetele inimoase care s-au zbătut ca totul să fie bine. Voi duce și Adesgo în Italia, care este alături la evenimentele mele, prin bunăvoința altei inimoase, Corina Gaftoi, dar și tricouri cu texte din cărțile mele și parfumuri de la Marcman. Presimt că mă voi întoarce cu niște povești de viață autentice pentru Corina Ozon Connections 🙂

Așadar, 11 iunie, ora 17, e Torino!

19022651_1562763443757594_1290685453_o