18338762_10211300264675795_1489198183_o

      Sâmbătă, 27 mai, am lansat oficial la Salonul Internațional de carte Bookfest, „Divorțurile amanților”, a patra carte din seria „Amanții” și a șasea publicată de mine la Editura Herg Benet. Volumul deja a fost comandat de un număr considerabil de cititori și se găsește de câteva zile și în librăriile Cărturești. Dar tot a venit lume și am stat încă o dată cât evenimentul la autografe. Momente în care am mai stat de vorbă cu cei pe care am ocazia să-i văd foarte rar, mai ales că veniseră pentru mine. Cartea a fost lecturată și e pe măsura așteptării celor care au urmărit aventurile Amanților, o spun din feedback-urile pe care le-am primit și continuu să le primesc. Desigur, mi se cere o continuare 🙂

Am scris această carte într-o perioadă foarte grea pentru mine, pentru familia mea. A fost o provocare să o pot continua și termina, așa cum se cerea povestea scrisă. Erau zile în care veneam de la spitalul la care mama făcea chimioterapie și mă apucam de scris. Intram pur și simplu în poveste, cu umor, cu frământări, cu realismul situațiilor, nu al meu. Nu am vrut nicio clipă să întrerup scrisul, iar personajele Cati, Teo și Mircea, m-au ajutat foarte mult. M-au primit la ei, mi-au întins mâna și m-au lăsat să fiu participant la derularea poveștilor lor. La fel au făcut și prietenii lor, Nelu, Alex, Iulius Raiu, Larisa, Cami și Clau. Apar câteva personaje noi, că așa e în viață, îți ies oameni în cale unde și când nu te aștepți, unii dându-ți planurile peste cap. Am asistat la procesul de divorț, la escapadele lor și la evoluția fiecăruia. Și această carte îmi este dragă, la fel ca toate celelalte. Fiecare carte pe care am scris-o reprezintă pentru mine o treaptă pe care urc și o sumă de lecții. Tot ce am făcut și fac legat de cărți se reflectă asupra celorlalți, iar modul lor de reacție mă afectează pe mine. Nu am abandonat nicio clipă speranța și lecția de acum a fost, mai mult ca oricând, să nu părăsești drumul pe care mergi. De data aceasta, pe coperta a patra a cărții am dorit să scriu credo-ul meu și nu o recenzie. Cred că provocarea pentru autor este să ducă povestea mai departe.

La lansarea de la Bookfest au fost alături de mine trei femei interesante, din domenii diferite: Eliza Ene-Corbeanu, avocat de succes, semnatara rubricii săptămânale „Viața la curte” în ziarul „Evenimentul zilei”, pe care o mai întrebam, în timp ce scriam, despre actualele proceduri în divorț; Daniela Palade Teodorescu, fostă colegă de facultate și redactor șef la revista glossy „Avantaje”, pe care o conduce de 20 de ani, este implicată în proiecte ce vizează persoane abuzate, singure și debusolate; Corina Gaftoi, Director de marketing la Adesgo SA, un brand românesc cu tradiție și al cărui clientă fidelă sunt, care mai scrie sensibil în timpul liber și care trasează liniile feminității în diverse anotimpuri. Fiecare a vorbit în felul ei despre cauzele care îi duc pe oameni la divorț, despre adulter, despre ceea ce te face cu adevărat fericit. Am fost onorată și bucuroasă să le am invitate, pentru că, scriind despre viață, mi-am dorit să am persoane cu povești de viață. A fost un eveniment frumos, a venit multă lume, am dat și tricouri cu citate din cărțile mele, care curând vor fi disponibile pentru comenzi pe siteul Editurii Herg Benet. Am dat cadouri și sticle cu vin celor care au cumpărat setul întreg de cărți semnate de mine, vin oferit de SmartDrinks.ro. Iar eu m-am simțit foarte bine într-o ținută de Prescription completată, cum altfel?, cu ciorapi Diamond by Adesgo. Nu mă laud, doar mă bucur că anumite firme au încredere să le reprezint produsele la evenimente publice și le mulțumesc. Ca orice femeie, am fost preocupată să nu-mi facă părul figuri, mai ales că a fost o zi ploioasă. Dar Marius Achim, hairstylist la HAZE Hairdressers, m-a asigurat că tunsoarea îmi va sta la locul ei cel puțin două zile. Și așa a fost. Și, ca totul să fie cum trebuie, a ieșit și un pic de soare când am ajuns la Romexpo. Am dat dedicații cu drag, am făcut fotografii, am cunoscut oameni noi. M-a uns pe suflet când seara, ajunsă acasă, am primit mesaje de mulțumire pentru faptul că am avut un eveniment de la care fiecare a plecat cu cel puțin un gând de acolo. Eu vă mulțumesc tuturor din inimă!

Urmează întâlnirea cu românii din Torino.

Foto Monica Vasilescu, Alex Voicescu