Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Întâlnirea cu cititorii români din Madrid

         La fel cum am făcut de fiecare dată, când am mers undeva cu cărțile, revin cu detalii, un follow-up cum ar veni. Acum voi povesti despre evenimentul de la Madrid, din 13 noiembrie, unde m-am întâlnit cu cititorii români de acolo. Totul a pornit de la o întâlnire întâmplătoare, vara aceasta, în aeroport, cu o persoană care a fost printre primii cititori ai primei mele cărți, „Zilele amanților”. Apoi mi le-a citit și pe cele care au urmat. Dana Petre a dorit neapărat să ajung și la românii din Spania. Știam că o parte din cărțile mele au ajuns și acolo și, cum drumurile nu m-au purtat în acea direcție, mi-am zis că este o întâmplare frumoasă. A fost stabilit ca loc Restaurantul Acasă Alcala, din Alcala de Henares, unde locuiesc românii, foarte aproape de Madrid. Acolo românii obișnuiesc să vină în weekend, ca să se simtă bine după o săptămână de muncă. Restaurantul a fost construit și amenajat de Ruxandra Focșa, stabilită de mai bine de un deceniu în Spania și cu experiență antreprenorială. Cu o poveste interesantă. De altfel, fiecare om este o poveste, pe care o poartă cu el și o dezvoltă.

Lunile au trecut repede și noiembrie a venit cu răsuflarea toamnei târzii. Am prins două zile cu soare la Madrid, din care de una am profitat din plin ca să dau o raită prin oraș, apoi o fugă la Toledo. Seara am fost invitată la postul Radio Românul, prin grija lui Doru Suciu, căruia îi mulțumesc și pentru promovare. Aici i-am cunoscut pe doi tineri inimoși, Andrei și Sînziana. Am avut o discuție relaxantă despre cum am ajuns să scriu cărți, despre întâlnirea cu românii din Madrid și proiectele mele. În următoarea zi, la prânz, am ajuns la Alcala, unde lumea începuse să vină. Au fost și reprezentați ai Ambasadei României în Spania, precum și soția fostului ambasador român, distinsa doamnă Flory Vîlcu. Am avut bucuria de a o revedea pe Sânziana, de la radio (care nu este doar frumoasă, ci și un ziarist harnic și o talentată cântăreață de muzică populară) dar și surprize cum a fost să cunosc o bloggeriță simpatică, despre care nu știam că stă în Spania și pe care o citesc- Comentator Amator își spune. Altă surpriză a fost apariția unei doamne care, deși se deplasa greu, în cârje, a venit de departe ca să mă cunoască, după ce a auzit la radio despre eveniment. Au fost prezente familii întregi, iar eu le-am spus tuturor că a fi român este o stare de spirit, indiferent de locul în care alegi să trăiești și că mă bucur că am venit cu cărți românești la ei. Iar cărțile nu mi-au ajuns…Am plecat după eveniment cu o stare de bine și cu promisiunea că voi reveni, cu mai multe cărți, pentru că, așa cum se știe, comunitățile de români din Spania sunt printre cele mai numeroase din Europa. Vă mulțumesc că ați venit și pentru că mă citiți! Le mulțumesc publicațiilor care au promovat evenimentul: romanul.eu, Rumano en Espana, Romania Express și, desigur, Radio Românul. Încă o experiență frumoasă după întâlnirea cu românii din Londra. Vedem ce mai urmează.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3.158 de urmăritori

Răsfoieşte-mă

Follow Corina Ozon on WordPress.com

Blog Stats

  • 378,298 hits
ARTĂ FOTOGRAFICĂ: WWW.ALEXMAZILU.RO/CANVAS/
Noiembrie 2016
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Drepturi de autor

Toate textele de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Nici un text nu poate fi preluat fara acordul autorului si/sau mentionarea sursei !
35+, by Corina Ozon

No matter the distance, there are connections.

A Study in Sarcasm

Ain't I a stinker?

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Cafeaua de dimineata

Cuvinte dintr-o ceașca de cafea

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

dana moica

photography

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Ce poate fi mai frumos ca poezia și mai dulce ca iubirea?

omintecreata

nimic nou si totusi...poate

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

V. Mior Gavrilan, un neîmblânzit

aici despre anti/de/socializare, apostazie, mizantropie, nihilism, neniism, miorism sau despre iluzia libertăţii

Gino Stefan

Contemporary artist

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

BUCUCICRISTINA

Vrei să fii original? Atunci fii tu însuți. . .

%d blogeri au apreciat asta: