13043539_806429059490010_2104152044337338690_n

        Memoriile Facebookului, această carte scrisă a vieții, îmi amintește că acum doi ani, în această zi, am avut prima lectură publică din prima mea carte, „Zilele amanților”, la Club A. Cartea nu ieșise de la tipar și am citit de pe foi printate capitolul „Amanta în pelerinaj la mănăstire”. Aveam emoții, alături de editor se aflau scriitori deja publicați și oameni veniți să ne asculte. Era o lume nouă pentru mine, dar la lectura mea s-a râs cu lacrimi. Apoi totul a venit de la sine. Am publicat între timp continuarea în alte două volume: „Nopțile amanților” și „Amanții 3.0”, la cererea celor care m-au citit. Apoi am schimbat registrul cu volumul de proză scurtă „Până când mă voi vindeca de tine”. Iar am avut emoții. De fapt, la fiecare carte am avut și e uman să ai. Ești asemenea unui actor care știe că publicul are așteptări și nu are voie să-l dezamăgească. Desigur, este imposibil să bucuri pe toată lumea și, așa  cum am mai tot spus, nici nu e nevoie. Fiecare carte are cititorii săi, iar diversitatea este minunată. În toamna aceasta, la o distanță de 730 de zile, adică doi ani, de la microfonul lecturii publice, mă pregătesc să public a cincea carte: romanul „Tentații”, despre care voi vorbi curând în alt articol. Din momentul din Club A am făcut foarte multe lucruri, cu plăcere, renunțări, dar mereu cu bucurie și speranță. Am vorbit deja despre ele, nu vreau să plictisesc. Turneul de lansări prin țară, oamenii pe care i-am întâlnit, prietenii pe care mi i-am făcut sunt în tezaurul sufletului. Fiecare a lăsat o urmă, undeva, și va rămâne acolo sau aici. Anul acesta nu am mai făcut trasee cu cărțile, deși am avut invitații. Am fost la câteva evenimente reușite la începutul anului (Sibiu, Timișoara, Baia Mare), în rest am scris, am comunicat și am dezvoltat. Am avut o întâlnire fantastică cu românii din Londra (iunie), o țin la inimă.

În toamna aceasta am acceptat să ajung la Arad, unde mă chemase de câteva luni Mihaela Livia Popa, scriitoare și admiratoare a scriiturii mele. În drum spre Arad nu puteam evita gașca frumoasă de la Sibiu, s-ar fi supărat să afle că trec pe acolo și nu mă opresc. Mi s-a ivit și oportunitatea de a merge la Oradea, unde nu am ajuns cu cărțile. Astfel că voi avea un mini-turneu în luna septembrie, cu următoarele coordonate:

  • Sibiu, 21 septembrie, ora 18, Atrium Classic Cafe, Piața Mică nr 16;
  • Arad, 23 septembrie, ora 19, Tucano Caffee Hawaii, Atrium Mall, Calea Aurel Vlaicu nr 10-12;
  • Oradea, 24 septembrie, ora 19, Kosher Art Wine Coffee Jazz, str Crinului nr 2.

Intrarea este liberă la toate evenimentele și vă aștept. Vor fi și muzică, și dans, și discuții dinamice (mai jos, pe afișe sunt datele). Veți putea lua cărți cu autograf de la subsemnata și vom face fotografii. Vor fi și parfumurile amanților „Cati ” și „Mircea”, produse de Marcman, un alt proiect drag mie. Voi reveni după lansări cu detalii, așa cum fac de obicei.

Coincidență sau nu, în luna septembrie se întâmplă lucruri frumoase. După doi ani, nu închid cercuri, ci le transform în spirală.