weekend

Eu, „mama” Amanților, l-am întrebat pe Alex Zamfir , adică Cel Mai Bun Tată (a lui Mark), care ar fi decalogul lui pentru un weekend linișit cu partenera. Mi-a răspuns cât de sincer și de serios a putut el. Eu am făcut același lucru și așa a ieșit lista de mai jos. Noi zicem că e musai s-o citiți, dar mai ales s-o urmați.

  1. Încetezi orice legătură cu grupurile ciudate de pe Whatsapp în care ești membru: „Poker”, „Golanii din liceu” „Vacanță la Disneyland pt adulți”, „Luptătorii”, „ Suie Mteaua” etc. (A.Z.)

         Ții telefonul mobil la îndemână, ca, în cazul în care îți scriu prietenele pe WhatsApp să răspunzi imediat, dar să fii și atentă la ce îți spune el. În felul acesta nu pierzi nici notifcările de pe Facebook. (C.O.)

    2.  Cumperi flori. Obligatoriu ei, nu altcuiva. . (A.Z.)

         Faci un desert, de preferat o tartă semicongelată, poate chiar gata făcută, doar cât să o încălzești în cuptor și să miroasă bucătăria a plăcintă. (C.O.)

   3.  Îi propui s-o „sunați” pe mama ei. Dacă ea joacă murdar și îți propune s-o sunați pe mama ta, îi spui că-i mulțumești frumos, dar că tu ți-ai rezervat weekendul pentru o singură femeie. (Sunt șanse mari să nu înțeleagă. E deja târziu să-ți mai faci mustrări de conștiință pentru alegerea făcută, așa că mai bine o iei în brațe și îi spui pe șleau că e vorba despre ea.) . (A.Z.)

        Îi spui ferm că nu ai chef de vizite, pentru că vrei un weekend în doi. Că de sunat pe mă-sa, oricum o sună și în timpul săptămânii și cine știe ce idee îi mai vine, să vă viziteze pe nepusă masă. (C.O.)

   4.  Nu te  uiți la niciun meci de fotbal decât la baie, la benzinărie sau înspre și dinspre Mega Image (unde știi că ajungi, nu mai face degeaba pe viteazul, nu te crede nimeni). În rest, televizorul va sta deschis doar pe Fine Living, E! Entertainment și alte asemenea programe cultural-educative. . (A.Z.)

        Îi spui că vrei să vă uitați la filme. Iar în timpul filmului, îi reproșezi că te ține în casă, când puteați ieși în parc sau la un restaurant, să nu te mai căznești cu tarta în bucătărie. (C.O.)

    5.  Dacă vrei sex, partea nasoală este că va trebui să „faci dragoste”. Partea bună e că nu vei face de unul singur. . (A.Z.)

        Te îmbraci cu ceva sexi prin casă, iar în drumurile la bucătărie, unde e geamul deschis (tarta…), îți iei pe tine un hanorac, pe care decizi să nu-l mai dai jos, că nu e totuși vara. Seara, te vezi în oglindă și te gândești de ce a trebuit să dârdâi toată ziua, când el a stat îmbrăcat în trening. (C.O.)

    6.  Obligatoriu te oferi să mergeți împreună la shopping. Și nu, să nu-ți treacă prin cap să faci o glumă proastă și s-o duci la piață. Vei plăti amarnic în atât de multe feluri pe care nici nu ți le închipui acum. . (A.Z.)

       Îi spui să meargă cu tine la cumpărături și profiți de ocazie că are cine să care sacoșele. Așa că treceți și prin piață. (C.O.)

    7.  Începând de vineri postezi pe Facebook doar articole și/sau poze de-ale lui Poptamaș, Radu F, Teo Trandafir, iar dacă ești tată preiei de pe blogul ăla mișto, celmaibuntată.ro. . (A.Z.)

         Dacă simți că semnalele tale pentru un weekend fierbinte nu au ajuns la el, te apuci să postezi de luni texte despre iubire și relații de la tipa aia care scrie despre amanți. Dacă vezi după primele trei zile de texte duioase că nu ai niciun semn, bagi în forță în ultimele două zile articole îndrăznețe, poate îl faci și puțin gelos. (C.O.)

     8.  Îi faci o surpriză și cumperi bilete la  film. Arnold și/sau Stallone – Big NO NO. Clooney și/sau Pitt îți cresc exponențial șansele pentru ca punctul 5 să se întâmple. Fizic, deoarece cu gândul ea va fi în altă parte. . (A.Z.)

           Te gândești că poate îți face surpriză o evadare la Paris sau la Milano. De vineri îți faci bagajul în minte. Îți juri că, dacă vine cu două bilete la film, ca și în ultimele 20 de ori, îi dai cu ele în cap. (C.O.)

     9.  O inviți la un restaurant care nu e McD sau KFC. Nu mănânci cu gura deschisă (ca acasă), nu plescăi (ca acasă), la final nu te bați cu mâna peste burtă (ca acasă). Și în niciun caz nu o ciupești de fund pe cea care te servește, așa cum faci acasă. . (A.Z.)

        Aștepți să ieșiți seara la un restaurant, pentru că să știe clar că nu ai chef de gătit în timpul liber. Nu vrei oriunde, că doar nu ieșiți în fiecare zi și nici nu poți da check in pe Facebook de oriunde. (C.O.)

     10.  Poți încălca toate regulile de mai sus și în același timp să ai un weekend perfect cu partenera, atâta timp  cât ea nu este partenera ta. . (A.Z.)

          Duminică seara, după ce ai cărat sacoșe de la piață (el a trebuit să plece de urgență la maică-sa, care avea de montat un dulap pe perete), de spălat și întins rufe, dat cu aspiratorul, făcut mâncare, te întinzi în pat frântă și îți spui că weekendul următor sigur ți-a pregătit el o surpriză. Acum a fost ocupat. Aa, și le scrii ălora de la blogul celmaibuntata.ro și tipei cu amanții, ca să-ți spună și ție de unde au ei poveștile alea pe care tu le share-uiești mai tot timpul. (C.O.)