Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Amanții în Moldova

Iașiul s-a aflat în graficul lansărilor încă de la „Zilele amanților”, dar lucrurile nu s-au potrivit. Însă, după apariția „Nopților…”, am zis că nici nu concep să nu ajung acolo. Cu ajutorul unor prieteni (pe cititori îi consider prieteni) am primit invitația de a face lansarea în Retro Cafe, un loc frumos și cu un parfum din alte vremuri, situat în zona Copou, cea încărcată de tradiție. Pe 13 august am ajuns direct în studioul postului tv TELE M, la emisiunea „Colțu vesel”, iar a doua zi la prânz am fost invitată la emisiunea „Identități culturale”, de pe TV Apollonia, realizată de Nicoleta Dabija. Pe seară, m-am întâlnit cu ieșenii la Retro Cafe. M-am bucurat pentru că am cititori vechi în zonă și am avut ocazia să îi cunosc și în real. Și nu m-am înșelat, sunt niște oameni deosebiți, așa cum intuisem din discuțiile pe care le aveam în online. Facebookul aduce în viața ta persoane bune, pe care nu ai fi avut cum să le cunoști în alt mod și acesta este un câștig. Invitații care au vorbit despre cărțile mele au fost Iulian Sârbu, realizator la Radio România Iași, și Radu Ciornei, poet și fan din fanclubul cărților, True Blue. În ultima vreme, am preferat să vorbească cei care au citit cărțile, nu am ținut morțiș să fie doar vedete locale. Pentru că o carte se vinde prin ea însăși, nu doar la recomandarea unei personalități, cel puțin asta e părerea mea. Iar fără public nu exiști ca autor.

A doua zi, adică pe 15 august, după ce am dat un interviu prin telefon de dimineață la Radio România Iași, am pornit către Suceava, unde fusesem chemată de câțiva cititori. Radu Ciornei, sucevean, a fost cel care a organizat lansarea la Apropo Cafe, un mix interesant între cafeneaua clasică și una modernă. Lansarea a fost mai degrabă o discuție liberă cu cei prezenți despre relațiile adultere, căsnicie, dragoste. A fost o întâlnire caldă și plăcută, iar marele meu regret este că nu am avut timp să vizitez Cetatea de Scaun. Marele câștig însă a fost că am cunoscut în sfârșit fane din grupul cărților.

După o perioadă de respiro, pe 29 august am poposit la Galați, în Seven Cafe, din incinta hotelului Faleza, unde am fost cazată. De pe geam vedeam Dunărea absolut splendidă în lumina soarelui, dar și a lunii, am prins chiar luna plină. În Galați îmi făcusem deja prieteni încă din ianuarie, când am fost cu „Zilele amanților” la invitația librăriei Donaris. Doru Căstăian, unul dintre cei care mi-au făcut recenzia la „Nopțile amanților” (superba paralelă cu scriitura lui Milan Kundera), a vorbit în stilul inconfundabil despre cărțile mele și despre procentul adulterin pe care îl putem „suporta”, din studiile cercetătorilor, cică ar fi de 40%. Mi-am făcut noi prieteni și acum și am promis o revenire la Galați.

Plănuisem ca odată cu Moldova și sfârșitul lui august să închei cumva turneul de lansări prin țară, însă Craiova dorește și „Nopțile amanților”, pe 20 septembrie. Până atunci voi fi prezentă la Sibiu, pe 6 septembrie, la Festivalul de pe Scări, unde va fi lansată colecția de haine True Blue, cu numele personajelor din cărțile mele.

Iași

 

Suceava

Galați

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3.158 de urmăritori

Răsfoieşte-mă

Follow Corina Ozon on WordPress.com

Blog Stats

  • 378,456 hits
ARTĂ FOTOGRAFICĂ: WWW.ALEXMAZILU.RO/CANVAS/
August 2015
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Drepturi de autor

Toate textele de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Nici un text nu poate fi preluat fara acordul autorului si/sau mentionarea sursei !
35+, by Corina Ozon

No matter the distance, there are connections.

A Study in Sarcasm

Ain't I a stinker?

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Cafeaua de dimineata

Cuvinte dintr-o ceașca de cafea

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

dana moica

photography

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Ce poate fi mai frumos ca poezia și mai dulce ca iubirea?

omintecreata

nimic nou si totusi...poate

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

V. Mior Gavrilan, un neîmblânzit

aici despre anti/de/socializare, apostazie, mizantropie, nihilism, neniism, miorism sau despre iluzia libertăţii

Gino Stefan

Contemporary artist

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

BUCUCICRISTINA

Vrei să fii original? Atunci fii tu însuți. . .

%d blogeri au apreciat asta: