Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Anumiți bărbați

femeie-1

      Există bărbați care te sorb din pumn, ca pe cea mai dulce licoare. Sigur, fiecare femeie este prima licoare și cea mai dulce dintre toate cele sorbite. Sunt bărbații care au mereu mâinile în formă de cupă și au răbdarea unui mandarin, ca ele să se umple picătură cu picătură.  Ei nu-ți vor promite fericire eternă, ci de moment, și te vor cuceri cu surâsul cel mai fermecător din toată istoria surâsurilor văzute de tine, în drumurile tale dintre casă și serviciu. Vor dispărea cum au venit, cu un surâs și palmele goale.

Sunt bărbați care te vor doar pentru ei. La început e măgulitor, apoi observi că nu are nicio legătura cu iubirea. Ești o obsesie ținută în colivie. Pe aceștia îi recunoști ca fiind curtenitori, atenți la detalii. La început. Odată intrată în colivie, nu-i mai interesează decât să nu mai ieși de acolo.

Mai sunt bărbați care îți povestesc cu sinceritate încă de la primul dialog cât de rău se înțeleg cu soțiile lor. Aceștia te vor repede în pat, sexul nu e decât un mod de a uita de ei înșiși. Și, nu, nu mint că au căsnicii proaste. Se mint doar că pot să creadă că le pot duce. Îi recunoști din îmbrățișarea grăbită și orarul pe care și-l fac pentru partidele de sex.

Există bărbați plini de angoase, în concubinaj cu propriile frustrări. Nu știu ce vor și vor face cumva să-ți iasă mereu în cale. Le place să fie mai mult singuri, neîntrebați, sunt inofensivi, analitici și preferă oricând o discuție plăcută unui sex sănătos.

Sunt și bărbații puternici, nu prin luptele pe care le câștigă cu demonii lor, ci prin funcțiile lor și contul bancar. Culeg femeile ca pe niște flori, cu două degete, și la fel de ușor le frâng. Îi știi imediat după vocea scăzută și atotștiutoare. Ei se visează la bătrânețe înțelepții fetelor cu suflete rătăcite și nu au nicio barieră în a avea mai multe relații deodată. Nu înseamnă că le și iese. Pentru că energia lor e secătuită demult de călătorii rapide și mâncare bună. Ei doar mimează cu artă crailâcul în lupta cu anii din tinerețe, când erau săraci.

Există bărbații care îți poartă de grijă și știu exact când să îți pună întrebări. Aceștia nu te vor presa niciodată, pentru că timpul pentru ei e măsurat în emoții. Îi recunoști după felul în care te privesc, nu ca pe obsesie, nu premiu, nu aventură, nu „încă una”, ci ca pe un suflet de femeie. Îi mai recunoști ușor pentru că, de obicei, nu sunt mereu disponibili, iar tu ești fereastra pe care ei o deschid dimineața către lume.

Nu, nu i-aș f*** pe toți. Pentru că sigur există bărbații care au câte puțin din toți aceștia. Cu ei ai merge până la capăt.

Textul întreg îl puteți citi și aici și e o replica la textul scris de Radu Ciornei.

Anunțuri

13 comentarii la “Anumiți bărbați

 1. Chircu Victor
  29/07/2015

  Și mai există bărbații care sunt sătui, suprasaturați de comparații, de „ce vor bărbații” și „ce vor femeile”. Există bărbați care ar fi bandiți sentimentali și carnali seara și gentlemani desăvîrșiți dimineața, bărbați care nu ar vrea nimic pentru ei noaptea și ar lua totul ziua în amiaza-mare.

  Există bărbați cărora nu le pasă de părerea voastră despre ei și au muncit mult pentru a-și tipări în codul genetic această siguranță de sine pierdută pe altarul unei lupte sentimentale în care li s-a ucis încrederea. Bărbații care iubesc cu inima secondată de sabia ascuțită a filtrului rațiunii și conștientizării.

  Există bărbații care pun prețul corect pe contul bancar și pe funcții, pe gesturi grandomane și pe manifestări voluptoase și opulente. Bărbații care mătură sub preș toate astea pentru că pun preț mai mare pe o vorbă, pe un zîmbet, pe o ocheadă și pe biletul la un film de dragoste. Bărbații care măsoară clipele în doi în ceea ce place amîndorura și nu cultivă o relație unilaterală cu prioritate îndreptată către o ea avidă de atenții.

  Există bărbați liberi care cunosc doar noțiunea de a împărți libertatea. Pentru ei implicarea într-un binom sentimental presupune înmulțirea conotațiilor unei libertăți imposibil de pierdut dar foarte de dorit a fi îmbogățită. Libertatea de a experimenta în cantitate dublă.

  Există bărbații care știu să bea, fumează, știu să facă glume porcoase. Bărbații care nu au uitat să fie bărbați, care știu să înjure dar sunt impecabili în vocabular și purtări alese cînd situația o impune. Bărbații care ard mîncarea dar în același timp vă seduc cu o cină perfectă la lumina lumînărilor. Bărbații care suspină la Dama cu Camelii, care se mișcă elegant la patinoar și care știu să recunoască și să numească mai mult de șapte culori.

  Există bărbați care știu cînd să spună „Nu!”, cînd să spună povești și cînd să vă lase fără chiloți și sutien. Bărbați cărora nu le este rușine să vă spună deschis ce ar vrea să vă facă și ce ar vrea să le faceți. Bărbați care sunt gata să facă și să vă facă tot ce v-ar trece vouă prin cap. Voi credeți că noi vrem să vă f**** tot timpul? Ei bine, așa este, dar există bărbați care știu facă mai mult de atît, știu să vă f*** și mintea și trupul, bărbați care vă încalecă imaginația și o fac să juiseze multiplu. Bărbați care vă penetrează carnal și vă pipăie și stimulează mental. Bărbații care refuză să termine înainte ca voi să fi devenit manifestări convulsive ale tensiunii finalizate prin arcuiri și precipitări ale plămînilor.

  Există bărbați care ar f*** foarte puține. Și cu ei într-adevăr ați merge pînă la capăt. Dar multe dintre voi sunteți atît de preocupate să îi căutați departe de voi cînd ei sunt chiar în preajma voastră.

  • Corina Ozon
   29/07/2015

   super, Victor! excelent. multumesc pentru completare. de fapt, cine a zis ca asta a fost tot? 🙂 da, suntem grabiti si vrem mult, totul deodata, barbati si femei deopotriva. dar viata e frumoasa tocmai prin diversitate. e un text-replica, nu un credo 😉

   • Chircu Victor
    30/07/2015

    Așa este. Ce bine ar fi dacă am găsi timp să ne temperăm graba și să ne oprim din cînd în cînd în loc, să gustăm cîte puțin din pahar în loc să îl dăm dușcă. Cîteodată în foarte puțin găsim un corespondent al lui „foarte mult”. 😉

   • Corina Ozon
    30/07/2015

    Specia umana nu conteneste sa ne surprinda 😉

  • Oana
   10/12/2015

   Frumos spus…

   • Chircu Victor
    10/12/2015

    Mulțumesc, Oana.

 2. dracoasa
  30/07/2015

  Bravo Victor! intradevar ai punctat

 3. valentin
  31/07/2015

  Am iubit o „nebuna fimeie „(off suditu ) intr-o alta viata.
  Am zarit intr-seara cel mai frimos zambet cristalin si ochii cat
  un ocean !!
  Am oubit o nebuna rokarita,da rokarita ce ii placea sa nu simta timpu cand era unde iubea meseria eii ,si zilele erau doar ore ,
  unde ore intregi pute muncii ptr placerea de a si face mai mult decat meseria eii.
  am iubit-o ptr seara de seara ne mangaiam si masam picioarele sau mainile sau spatele !!!
  Ahh si veneau diminetile cand ma cauta in pat si ma iubea ptr ultima oara …
  Am iubit-o intr-o viata si o voi iubi inca una in tacere .

 4. Iulian Gavriluta
  03/08/2015

  Ca parca barbatii descrisi ca in cartile de gastronomie si retete cu gust…..o fac cu barbatii? Asta indiferent daca „o fac” se refera la sex sau amicitie…nu „o fac” tot cu femei….la fel? Credeti-ma, desi cica „barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus”, in esenta sunt la fel si au dorinte aproape identice, numai ca modul cum o fac, cum iese in afara dorinta clocita in sinapse si aorta difera…iarasi credeti-ma am stat in discutii intime datorita celor 2 profesii ale mele trecute, daca nu cu sute de mii, atunci sigur cu zeci de mii si stiu ce spun…asa ca atunci cand cititi „barbatii…fac…”, barbatii desfac…” e valabil si pentru coasta sa insufletita…evistic vorbind! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 29/07/2015 de în Catchy şi etichetată , , , .

Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3.158 de urmăritori

Răsfoieşte-mă

Follow Corina Ozon on WordPress.com

Blog Stats

 • 378,456 hits
ARTĂ FOTOGRAFICĂ: WWW.ALEXMAZILU.RO/CANVAS/
Iulie 2015
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Drepturi de autor

Toate textele de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Nici un text nu poate fi preluat fara acordul autorului si/sau mentionarea sursei !
35+, by Corina Ozon

No matter the distance, there are connections.

A Study in Sarcasm

Ain't I a stinker?

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Cafeaua de dimineata

Cuvinte dintr-o ceașca de cafea

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

dana moica

photography

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Ce poate fi mai frumos ca poezia și mai dulce ca iubirea?

omintecreata

nimic nou si totusi...poate

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

V. Mior Gavrilan, un neîmblânzit

aici despre anti/de/socializare, apostazie, mizantropie, nihilism, neniism, miorism sau despre iluzia libertăţii

Gino Stefan

Contemporary artist

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

BUCUCICRISTINA

Vrei să fii original? Atunci fii tu însuți. . .

%d blogeri au apreciat asta: