Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Amanții în orașul florilor

11227514_1002119863155291_6691360561235296144_n

        Orașul Tîrgu-Mureș era ultima oprire în turneul trasat acum două luni. Invitații mai aveam și în alte localități, însă doar exprimate ca dorință. În unele s-a și concretizat, pentru că, așa cum am tot spus, vin cu drag oriunde sunt doriți „amanții”, însă când se organizează ceva pe plan local. Parteneri de nădejde în acest nebun și curajos demers au fost și sunt fanii cărților mele, membrii fanclubului „True Blue” din diverse localități ale țării. La Tîrgu-Mureș am fost pe 9 mai, ca să lansez „Zilele amanților”, și nu mă gândeam atunci că voi reveni așa curând cu continuarea, „Nopțile amanților”. Este cea mai rapidă revenire a mea într-un loc unde am fost deja cu primul volum. Când am ajuns prima oară, la inițiativa lui Petru Luncan, aveam doar câțiva cititori acolo și a fost o provocare pentru mine să vin să vorbesc despre carte. În luna iunie, m-au căutat două fete, Smaranda Fărcaș și Daniela Suhanea, ca să vin cu „Nopțile…” la Tîrgu-Mureș. Dăduseră de carte prin blogul meu, la sugestia unei prietene de-a lor, Anamaria Ungur. Îmi citiseră ambele cărți și le plăcuse. Eu începusem deja să plec prin țară și mi s-a părut că ar fi prea repede să mă întorc după două luni. Însă Smaranda și Daniela, angajate la compania REEA, au insistat și nu am putut rezista entuziasmului lor. Așa că, după Timișoara, am inclus și Tîrgu-Mureș. Și bine am făcut. Pentru că cele două fete s-au dovedit a fi profesioniste desăvârșite în organizarea evenimentelor. S-au ocupat de la cazare și promovare până la detalii de coafor. Am stat la Hotel Grand, în centrul orașului, în condiții excelente. De la fereastră vedeam panorama orașului, de care m-am îndrăgostit. Data trecută am stat puțin și nu am apucat să văd mare lucru. De fapt, toate drumurile pe care le-am făcut cu cărțile mele au fost o permanentă încântare. Am ajuns în locuri în care nu am fost niciodată, am văzut peisaje pentru care mi se părea că nu îmi ajung doi ochi ca să le cuprind. Am rămas fermecată de Cluj, Alba Iulia, Sibiu, Lugoj. În toate orașele prin care am trecut am lăsat o bucățică de suflet și de speranță.

Lansarea „Nopților amanților” la Tîrgu-Mureș a fost un succes. Dublin Irish Pub, locul ales pentru eveniment, a fost plin, am recunoscut printre cei prezenți figuri de la lansarea trecută. Jurnalistul Adrian Giurgea a făcut o prezentare foarte interesantă a scriiturii mele, iar actorul Sergiu Marocico, de la Teatrul Național Tîrgu-Mureș, a dat viață unui Mircea autentic, lecturând „Amantul însurat și consolarea”. Ciprian Suciu și Felix Romanța au creat o ambianță muzicală adecvată în sunet de saxofon și orgă electronică. Publicul, mai timid la început, a interacționat și am răspuns unor întrebări interesante. La autografe s-a făcut coadă, s-au cumpărat și „Zilele amanților” și „Nopțile amanților”. Am cunoscut oameni pozitivi și deschiși și, mai ales, mi-am făcut prieteni. Lansarea a fost urmată de un afterparty. Am plecat din Tîrgu-Mureș cu sentimentul că voi reveni curând 🙂 Vă mulțumesc!

Și, pentru că așa cum spuneam la început, s-au ivit noi provocări, pe 1 august voi merge la Buzău, în Galleria Mall, la emisiunea Mădălinei Manolache. Iar pe 7 august, pe litoral, la Plaja de carte, în Vama Veche.

Au avut grijă cum arăt Ioana Tănase Manufactory și Lara Handbags.

Foto Dan Costin Caciula

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 13/07/2015 de în Evenimente/Media şi etichetată , , , , , , .

Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3.159 de urmăritori

Răsfoieşte-mă

Follow Corina Ozon on WordPress.com

Blog Stats

  • 378,671 hits
ARTĂ FOTOGRAFICĂ: WWW.ALEXMAZILU.RO/CANVAS/
Iulie 2015
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Drepturi de autor

Toate textele de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Nici un text nu poate fi preluat fara acordul autorului si/sau mentionarea sursei !
35+, by Corina Ozon

No matter the distance, there are connections.

A Study in Sarcasm

Ain't I a stinker?

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Cafeaua de dimineata

Cuvinte dintr-o ceașca de cafea

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

dana moica

photography

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Ce poate fi mai frumos ca poezia și mai dulce ca iubirea?

omintecreata

nimic nou si totusi...poate

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

V. Mior Gavrilan, un neîmblânzit

aici despre anti/de/socializare, apostazie, mizantropie, nihilism, neniism, miorism sau despre iluzia libertăţii

Gino Stefan

Contemporary artist

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

BUCUCICRISTINA

Vrei să fii original? Atunci fii tu însuți. . .

%d blogeri au apreciat asta: