blonde

www.pinterest.com

      Femeia nu e complicată şi întotdeauna se va găsi cel puţin un bărbat să o înţeleagă. Nu o vei înţelege niciodată cu adevărat doar cufundându-ţi capul adânc în decolteul ei sau nasul între picioare. Când vrei să ştii care e starea reală a unei femei, priveşte la micile gesturi. De exemplu, la felul în care îşi trece mâna prin păr. Poate avea o mie de semnificaţii: nervozitate, nesiguranţă, senzualitate, răsfăţ…dar unul singur îţi va atrage atenţia: gestul ca o mângâiere pe care ţi-ar da-o ţie. Mai este modul în care își mişcă buzele, atunci când schiţează un zâmbet. Colţurile gurii ridicate natural, care schimbă fizionomia, o luminează şi o face mai frumoasă. Acela e zâmbetul pentru tine. Apoi mai este felul în care clipeşte. Femeile îşi petrec ceva timp ca să îşi facă genele cât mai vizibile, mâna care învârte rimelul de zeci de ori pe zi are încheietura fermă şi elastică, la fel ca după un exerciţiu de pilates. Pentru că nimic nu se compară cu un fâlfâit de gene misterios, ca o chemare. Sub genele rimelate se mai pot ascunde lacrimi, care se prind ca nişte perle şi, atunci când clipeşti des, ele se scutură delicat. Habar n-ai tu câte perle din astea s-au adunat la gât şi pe piept, în pandantive efemere. Dar doar fâlfâirea ca o chemare te va atrage, fără să ştii de câte ori pe zi au fost genele rimelate. Mai sunt şi pleoapele care se închid şi se deschid încet, cu o pauză atât cât să te întrebi ce urmează. Acea clipire care te incită şi te pune pe gânduri îţi va plăcea.

Şi, nu în ultimul rând, e privirea. Nu cea rece, goală, tâmpă sau întrebătoare. Ci privirea în care te cufunzi, care te absoarbe ca într-un vortex, care creează legături ce se văd doar în infraroşu. Privirea care te face să-ţi imaginezi un cer cu fulgere luminoase şi tunetele unei ploi de vară.

Femeia care merge pe stradă trecându-şi mâna prin păr ca o mângâiere, înfrumuseţată de un zâmbet şi clipind ca o chemare, îţi va aduce sigur ploaia de vară.