Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

”Zilele amanților” la Arad, un succes

arad3

    Arad se afla demult pe my wish list la capitolul lansări. Era oarecum greu de atins, nu doar datorită distanței, cât și faptului că nu aveam foarte mulți cititori acolo. Însă eu sunt de părere că rostul lansărilor la fața locului chiar ăsta e, de a te face cunoscut publicului local. Astfel că, atunci când Otilia Țigănaș, medic și scriitor, o mică vedetă locală, ea locuind în comuna arădeana Hășmaș, m-a invitat ca să îmi lansez romanul ”Zilele amanților”, alături de Lorena Lupu și a ei ”Dona Juana”, dar și cea de-a doua ediție a cărții ei ”Femeia cu șapte pălării”, n-am stat pe gânduri. Zona nu-mi era străină, desigur, doar se afllă la o azvârlitură de băț de orașul meu natal Timișoara. La Arad mai fusesem prin anii de liceu, unde aveam prieteni. După atâția ani, am regăsit același Arad cald, cu străzi largi și curate. Cu accentul specific, absolut încântător. Cred că doar pentru asta mi-ar plăcea să trăiesc acolo. Ca să aud în fiecare zi în jurul meu vorba molcomă. 

Din tren, am mers direct în studioul televiziunii Tv Arad, unde am fost invitate de Sorin Ghilea la emisiunea ”Ghilea Show”, cele trei grații :). A fost o discuție liberă și interesantă. Realizatorul tv ne-a adresat întrebări la obiect și inedite. Am povestit despre aventura primului text scris, succesul rapid și fanclubul cărții. Sorin Ghilea era mirat că o carte care se bucură de atâta succes, aflată la al treilea tiraj în șase luni, nu a atras atenția cuiva din Ministerul Culturii sau Institutului Cultural Român. Ca să fie promovată. Și, sincer, mie mi-a venit să râd, nu de întrebare, chiar era o întrebare pertinentă, ci pentru că numai eu știu cum am făcut din promovarea cărții un al doilea job. Neplatit! Sigur, nu regret. Rezultatele vorbesc de la sine. Se spune despre ”Zilele amanților” că e un fenomen, că a creat un curent. Da, mi-ar fi plăcut să fiu susținută, mai ales că mulți din cititorii mei sunt din diaspora și îmi mulțumesc pentru că le-am redeschis gustul pentru citit în limba română. Dar who cares, atâta timp cât nu ești un nume notoriu? Nu-i așa că e un paradox? Nu știm să vindem succesul, pentru că ne cramponăm de repere învechite. Dar eu mă declar mulțumită cu cititorii mei, care mă urmăresc, cu care discut. 

Lansarea din 4 aprilie, la restaurantul Bucegi, a fost o acțiune de anvergură, pusă la cale de Otilia Țigănaș, sub numele de ”Adevăruri, amanți, sex și pălării”. Și a reunit patru autori și cărțile lor: Lorena Lupu, Otilia Țigănaș, subsemnata și Tristan Mihuță cu ”Adevărul gol-goluț”. Au luat cuvântul cu bucurie și entuziasm membri din familia Otiliei, personalitaăți locale din lumea culturală arădeană și prieteni de-ai Otiliei. Publicul a fost numeros, peste 100 de persoane. Și a fost foarte receptiv și empatic la tot ce s-a discutat. Am lecturat și eu din propria carte si, ca de obicei, s-a râs. Până la lectură, am fost anunțată că mi se vânduseră toate cărțile! Un fan, pe nume Florin Giurgiu, a venit cu un tricou inscripționat pentru Nesfânta Treime, din care Cristina Nemerovschi lipsea, și cu un cadou inedit. (v foto)arad1

A urmat spectacolul ”Povestiri din Miserupia”, one woman showul creat și susținut de Lorena Lupu, scriitoare și actriță. Sala a fost magnetizată de forța de joc a Lorenei și a aplaudat îndelung. Au urmat discuții prietenești la un pahar cu vin. Am plecat încărcată cu buchete superbe de flori, pe care le-am dăruit, împreună cu cele ale Lorenei, simpaticei proprietare a pensiunii ”Radena”, unde am împărțit cu Lorena aceeași cameră, rememorând anii din studenție. 

Evenimentul de la Arad a fost un succes care mi-a umplut inima de bucurie și pe care l-aș repeta oricând. Mulțumesc, Otilia, invitaților și publicului arădean minunat!

Anunțuri

2 comentarii la “”Zilele amanților” la Arad, un succes

  1. cluc24
    11/04/2015

    Felicitri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 07/04/2015 de în Evenimente/Media şi etichetată , , , , , , .

Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3.158 de urmăritori

Răsfoieşte-mă

Follow Corina Ozon on WordPress.com

Blog Stats

  • 378,456 hits
ARTĂ FOTOGRAFICĂ: WWW.ALEXMAZILU.RO/CANVAS/
Aprilie 2015
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Drepturi de autor

Toate textele de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Nici un text nu poate fi preluat fara acordul autorului si/sau mentionarea sursei !
35+, by Corina Ozon

No matter the distance, there are connections.

A Study in Sarcasm

Ain't I a stinker?

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Cafeaua de dimineata

Cuvinte dintr-o ceașca de cafea

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

dana moica

photography

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Ce poate fi mai frumos ca poezia și mai dulce ca iubirea?

omintecreata

nimic nou si totusi...poate

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

V. Mior Gavrilan, un neîmblânzit

aici despre anti/de/socializare, apostazie, mizantropie, nihilism, neniism, miorism sau despre iluzia libertăţii

Gino Stefan

Contemporary artist

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

BUCUCICRISTINA

Vrei să fii original? Atunci fii tu însuți. . .

%d blogeri au apreciat asta: