Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Like şi glorie

online-dating-profile-internet-sex-flirting-ecards-someecards

someecards.com

Pleacă de la serviciu grăbită şi îşi aminteşte că trebuie să cumpere ceva de la magazin. Nu mai e pâine, parcă şi untul s-a terminat. Ar trebui nişte ulei şi zahăr. Cum naibii se termină astea toate odată! Dar întotdeauna. Off, şi la casierie e coadă. După ce iese din magazin, o ia pe aleea din spatele blocului. N-are chef să dea nas în nas cu vreo vecină. De fapt, nu vrea să se vadă cu nimeni, e grăbită să ajungă acasă. Cheamă liftul, urcă şi, în sfârşit, intră în casă. Se dezbracă repede de palton, aruncă plasa cu cumpărături pe masa din bucătărie şi fuge la calculator. Înjură firma care furnizează internetul, ca de obicei, sunt nişte boi şi labagii. În sfârşit, s-a încărcat pagina şi intră în lumea ei. Aruncă o privire fugară peste ultimele postări, deja e expertă, ştie cui şi în ce măsură să dea like. La cine ştie ea că îi dă likeuri, i le întoarce şi ea. Restul sunt în listă pentru palmares, să dea bine la număr. Moare de invidie Geta, că ea are doar 3453, iar ea acuşi atinge 5000. Nu ştie ce să facă, pagină nu vrea, că doar nu e vreo vedetă. Dar, lasă, că are vreo 15.000 de „urmăritori”. Că wallul şi l-a lăsat public. Anumite postări, mai ales poze, sunt închise pentru cei care ar putea să o bârfească. Sunt mulţi invidioşi, mai ales invidioase pe lumea asta. Şi n-o să vină acum orice ţoapă să-i strice ei munca de atâtea luni!

În Ajunul Crăciunului, după ce a terminat de gătit, era ruptă de oboseală, a zis să se relaxeze şi ea puţin. Şi-a făcut o poză în sutien roşu cu căciulă de Moş pe cap. A primit 902 likeuri. O avere! Altele mor şi n-au aşa ceva. Şi-ar vinde sufletul, ştie ea. Dar a uitat să o blocheze pe Ioneasca, iar a doua zi, când a venit la masă, erau mai mulţi musafiri, a început aia cu glumele. „Fă, să-ţi coşi sutienul, că e breteaua ruptă”. A încremenit cu oala cu sarmale în mână. Noroc că toţi erau ocupaţi cu mâncatul şi băutul şi nu a zis nimeni nimic. E adevărat, breteaua era deja descusută, dar alt sutien roşu nu mai avea. Şi pusese nişte efecte că să nu i se vadă creţurile de pe gât. Iniţial şi-a pus o beteală, dar îi acoperea sânii. Dar Ioneasca asta, a naibii, nimic nu pierde. Dar s-a lins pe bot să mai vadă ceva. O lasă doar la poze cu familia şi la cântece. De fapt, ăsta e nivelul ei! Ce ştie ea ce e aia o poză artistică ce transmite un mesaj! Şi oricum moare de invidie. Ea n-ar putea niciodată să apară cu şuncile alea doar în sutien şi chiloţi. Însă cu Vali e altceva. Aia e de viaţă. Când au ele un pic liber, se întâlnesc şi fac împreună selfiuri. Au un succes nebun. Comentează bărbaţii la greu, unii vor să le ia de neveste aşa cu ce au pe ele. Adică mai nimic. Bine, mulţi sunt indieni şi arabi, nu prea înţeleg ele ce spun ăia pe limba lor. Dar văd inimioare şi e clar că sunt îndrăgostiţi. Mai sunt şi perverşi, care spun direct cam ce le-ar face şi unde le-ar băga-o, dar, lasă, sunt buni şi ăştia. Atrag curioşii. Hehe, păi, dacă erau ele mai tinere, ar fi cucerit Internetul. Fufele astea de acum nu ştiu decât să-şi ţuguie buzele. Că mai trebuie să ai şi ceva în cap. Uite, la poza în sutien ea a scris aşa: „Lasă-te dus de mirosul de sărbătoare şi cozonaci, bucură-te de friptură şi bucuria intră în casă. Vă pupik, dragii mei”. Păi, cum să nu placă bărbaţilor când e vorba de mâncare?

De vreo trei săptămâni, ea şi cu Vali sunt în vorbe cu vreo trei tipi. Îi invârt pe degete cum vor ele. Vali s-a supărat pe unul şi i-a dat block. Cică o are mică. Aşa i-a zis ei una, Mariana, care se întâlnise cu el. Păi, aia are creier în cap? Dacă era un psihopat? Plus că ea le spune clar tuturor că nu-şi înşală soţul. Te poţi distra foarte bine şi aşa, fără să intri în gura lumii.

Se aude uşa de la intrare. A venit şi soţul. Noroc că a rămas nişte friptură şi salată de la Revelion. Vreo două zile stă şi ea liniştită şi are timp să facă poze ca lumea, nu în grabă. Să vezi atunci likeuri şi oftică !

Anunțuri

2 comentarii la “Like şi glorie

  1. Irina
    05/01/2015

    Delicioasă povestire! Satirizată bineînţeles, stropită cu sos amar, băută până la fundul paharului ca o şampanie spumoasă!
    Îmi place enorm felul cum scrii. Captivezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 05/01/2015 de în Transferuri de personalitate şi etichetată , , , .

Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3.158 de urmăritori

Răsfoieşte-mă

Follow Corina Ozon on WordPress.com

Blog Stats

  • 378,299 hits
ARTĂ FOTOGRAFICĂ: WWW.ALEXMAZILU.RO/CANVAS/
Ianuarie 2015
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Drepturi de autor

Toate textele de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Nici un text nu poate fi preluat fara acordul autorului si/sau mentionarea sursei !
35+, by Corina Ozon

No matter the distance, there are connections.

A Study in Sarcasm

Ain't I a stinker?

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Cafeaua de dimineata

Cuvinte dintr-o ceașca de cafea

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

dana moica

photography

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Ce poate fi mai frumos ca poezia și mai dulce ca iubirea?

omintecreata

nimic nou si totusi...poate

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

V. Mior Gavrilan, un neîmblânzit

aici despre anti/de/socializare, apostazie, mizantropie, nihilism, neniism, miorism sau despre iluzia libertăţii

Gino Stefan

Contemporary artist

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

BUCUCICRISTINA

Vrei să fii original? Atunci fii tu însuți. . .

%d blogeri au apreciat asta: