the_rain_through_the_window_by_imageking10-d33cy9j

The rain through the window

Cu greu ajunse cel de-al treilea taximetrist la care apelase. Ceilalţi doi nu reuşiseră să găsească strada. Nici şoferul cu care venise, deşi era mai bătrân, nu auzise de acel conac ce adăpostea expoziţia de pictură. Rătăcise cu maşina prin hăţişul străzilor fără să găsească adresa. Ploua mărunt şi rece, iar pe ploaie toate casele seamănă între ele. Şi străzile. Ea nu mai avu răbdare. Îi spuse şoferului să oprească, îi plăti şi îşi continuă drumul pe jos. Nu trebuia să fie acolo. Făcuse schimb cu o colegă doar pentru a putea pleca mai devreme ca să ajungă la întâlnirea cu el.

La plecare nu a mai ştiut pe unde să o apuce. Ploua şi mai tare şi mai rece. Taximetristul care găsise adresa şi-a cerut scuze că întârziase. Ea spuse că nu-i nimic, însă rămăsese cu o mână încleştată pe mânerul portierei, gata să sară din maşină, la o adică. În maşină  mirosea a ţuică, iar şoferul părea ameţit. Era complet chel, cu un început de barbă şi îi lipsea un canin. Când se întoarse cu trunchiul spre ea ca să o întrebe „Încotro?”, văzu că avea braţul drept tatuat în întregime. Obosise de atâta stat în ploaie şi de foiala tristă de la centrul pentru toxicomani de alături, incât singurul gând era să plece cât mai repede din zonă. Îşi dădu seama mai târziu că şoferul nu era nici beat, nici drogat, ci angajat în taximetrie de 3 zile. 

Coborî din maşină în grabă, simţea nevoia să fumeze o ţigară. Cafeneaua era plină, dar găsi un loc liber lângă geam. Fuma cu poftă privind ploaia, apoi se uită în jur. Era ora prânzului, ora când corporatiştii luau masa. Pentru ea era ora la care îşi programase fericirea. Îl văzu pe geam prin ploaie. Intră şi se aşeză în faţa ei la masă. 

– Îmi pare rău, n-am găsit nimic liber. Toată dimineaţa am încercat şi nimic.

Apoi o privi cu atenţie:

– De ce plângi?

– Nu plâng.

– Ba da, ai lacrimi în ochi.

– Nu sunt lacrimi. E praf de stele. Sunt miile de ani-lumină de cînd alergăm neîncetat ca să ne găsim unul pe altul. 

– Ne-am găsit, îi spuse el punându-şi palma pe palma ei. Promit că voi găsi un loc doar pentru noi.

Ea tăcea, iar el văzu în ochii ei cum se nasc stele şi mor fărâmiţate în granule transformându-se apoi în picături de ocean.

sursa foto www.deviantart.com