kindredsouls2

Jenne Glover, „Kindred Souls”

Sorin voia să-şi schimbe sexul. Procesul de feminizare începuse demult, de când îî plăceau băieţii. De fapt nici nu-şi aducea aminte dacă îi plăcuseră vreodată fetele. Se îmbrăca numai în straie femeieşti, se dădea cu rimel si cu ruj şi îşi făcea roşu în obraji. Îl/o ştiam de la filmările de noapte din zona Kogălniceanu. Aştepta clienţi laolaltă cu prostituatele din zonă. Pentru că se considera femeie. Îl tolerau ca element de contrast.

Într-o zi am primit un telefon.

– Vrei un subiect mişto? Prima operaţie de schimbare de sex din România. 

M-am dus să-l cunosc pe cel care dorea să-şi extirpe genul hărăzit de natură şi să devină altă persoană. Era Sorin.

– Nu, să îmi zici Sorina, că mă supăr, mă corectă imediat. Apoi m-a luat de mână şi m-a tras pe un scaun.

– Hai, să vorbim şi noi ca fetele. Uite, eu vreau să fac operaţie, să am ţâţe după care să moară bărbaţii. Să port haine de femeie.

Era îmbrăcat într-o rochie si purta tocuri. Fardat si cu unghiile lăcuite cu roşu. Gesticula mult şi eram încurcată. Nu ştiam cine îmi vorbea: bărbatul care dorea să se transforme în femeie sau femeia prizonieră într-un trup de bărbat? Avea braţele musculoase şi păr pe mâini şi pe picioare. Pe faţă, sub pudră, se zărea barba proaspăt rasă. Mi-am amintit de filmul cu doica deghizata, Mrs Doubtfire. Mă corecta tot timpul când foloseam genul masculin. Aşa că nu i-am mai spus pe nume.

Echipa de doctori făcuse scheme ale vaginului Sorinei. 

– Practic îi vom tăia penisul şi îi vom reconstrui labiile.

– Ce e asta, dom’ doctor? întrebă o asistentă care tocmai intrase în cabinet şi văzuse schiţa.

– O pizdă.

Sorin sări de pe scaun şi îşi admiră vaginul desenat.

– Vreau şi ţâţe, spuse încântat.

– Tratament cu hormoni. Va necesita un proces de durată. Se poate întinde pe ani.

Sorin se aşezase pe scaun şi îşi aranja mereu rochia, mai mult mângâind-o. Era fericit. Voia să se mărite. 

Operaţia a durat aproape o zi. Un succes medical, reportaj pe măsură. Au urmat şi alte operaţii. Înainte de transformare, Sorin a vrut să meargă la biserică să se boteze. Provenea dintr-o casă de copii şi nu se ocupase nimeni de asta.  Preotul l-a gonit când a văzut picioarele păroase pe tocuri. 

– Sunt transsexual, îi strigase preotului. Învăţase termenul de la medici şi îl pronunţa cu un soi de mândrie.

Apoi a fost şi Mihaela, care dorea să devină Mihai. La ea era mai complicat, „că nu e de tăiat, ci de pus”, mi-a zis conspirativ ţinându- mă pe după umeri în timp ce filmam în curtea spitalului.

Sorina a fost plecată câţiva ani prin ţări străine. Nu se măritase, dar strânsese bani şi se întorsese in România. Voia să redevină Sorin. De Mihaela n-am mai auzit nimic.

sursa foto www.jenneglover.com