Women in Web, editia a 2-a. circa 200 participanti. 95 % femei. „Sa ridice mana cine nu are cont pe Facebook„, a provocat Sandra Pralong sala. nimeni nu a ridicat mana. puterea online-ului, a retelelor de socializare este in plina expansiune. de fapt, pe parcursul conferintei toata lumea era cu nasul in gadget-uri, transmitand in timp real impresii de la eveniment, fie pe propriul blog, fie pe facebook sau twitter.

Degeaba stii sa faci un lucru f bine, daca nu-l impartasesti si celorlalti(..) Internetul nu vine singur la tine, trebuie sa mergi tu la el” (Sandra Pralong);  „Nu e greu sa o iei de la inceput. E ca in dans. Daca simti ritmul si stii pasii, nu e nicio problema daca te impiedici” (Cristina Bazavan) ;”Publicul de online este diferit de publicul de tv.”(Sanda Nicola); „Important este sa faci ce-ti place…Sa asculti si sa reactionezi„(Costin Cocioaba). Cristi Manafu (co-organizator Evensys) a fost…Manafu. original si spontan. „Stiti care e cea mai tare retea de socializare ? reteaua din spatele blocului, pe care am avut-o in copilarie„, a spus el. Cori Gramescu a povestit cu naturalete prin cate a trecut pana la succesul numit LadyFit si cat a ajutat-o online-ul in afacere. la fel Andreea Inankur, cu AloModa. mi-a placut mult si bloggerita Andreea Retea.

ce am invatat eu de la intalnirea aceasta este ca, pt a te afirma online, trebuie sa muncesti la fel de mult ca si in off-line. daca nu chiar mai mult. asta pt ca multa lume are impresia ca cei activi in social media nu au de fapt mare lucru de facut. insa nu e deloc asa. vizibilitatea aceasta se dobandeste f greu. necesita ore intregi de stat pe net, socializare, scris articole, raspuns la feedback-uri, provocari. pt ca altfel degeaba scrii. atata timp cat nimeni nu stie ca existi. iar existenta in virtual, crearea unei identitati proprii nu se realizeaza peste noapte. e o munca sustinuta, interactiune continua, pe care daca o intrerupi chiar si pt scurt timp, lumea te uita. pt ca in online, viata este efemera. insa impactul clipei, al prezentului este deosebit de puternic.

pe scurt, la WOW au fost vorbitori minunati, care prin experientele lor online si offline, m-au incurajat sa merg mai departe