am gasit un Paris f friguros si plin de romani. multi tineri,veniti la studii probabil, multi turisti. dar si cersetori pe Champs Elysees, in metrou . nu numai romani. parizienii nici nu-i bagau in seama.bulevardul era deja imbracat de sarbatori. am vazut si romani care lucrau acolo, imbracati office, pareau integrati in societatea pariziana. de 1 decembrie, presa franceza a dedicat spatii ample zilei de lupta impotriva SIDA. Carla Bruni Sarkozy, eleganta, a fost gazda unei intalniri cu asociatiile din domeniu. un discurs mai mult ciripit decat vorbit, gesturi teatrale, seducatoare. pe strada, Parisul este la fel de fermecator. oamenii nu se consuma atat vorbind politica. la joie de vivre. o mancare buna, un vin bun si confort. dar si darul de a sti sa te bucuri de fiecare moment. in stirile de pe posturile tv despre valul de frig ce a cuprins Europa, nimic despre Romania. nici macar la buletinul meteo.

ma bucur ca nu am fost in tara de 1 decembrie. si nu pt ca nu mi-as iubi deloc  tara sau pt ca mi-as uri semenii. ci pt ca, intorcandu-ma acum din scurta vacanta de la Paris, am gasit tot felul de articole, bloguri , gen „nu sunt patriot, nu-mi iubesc tara, nu ma simt roman”etc…aveniti, neaveniti, nu mai conteaza. insa ma sperie cat s-au inmultit aceste exprimari. doar romanii suntem noi, fiecare individ care traieste aici, iubeste, face copii, plange, sufera, injura, munceste.  nu este nimeni altcineva vinovat in afara de noi pt ca suntem neam prost si nu ne pretuim valorile. noi am ales sa traim astfel.chiar am uitat sa ne bucuram ? de ce pe noi o mancare buna, un vin bun si confortul nu ne fac fericiti? pt ca nu e mereu asa. cetitudinea ca existi si contezi.

cand am intrat la Virgin, pe Champs Elysees, canta Brandon Flowers, Only the young… o melodie cu iz de anii 80 si un videoclip fabulos.