Nadina si-a schimbat blogul si arata foarte bine. postul ei, Intre agonie si extaz, mi-a adus aminte ca pe lumea asta zbuciumata de orgolii si rautati exista si lucruri minunate,sublime, care te ajuta sa respiri cu adevarat. urmatorul citat reluat de Nadina mi-a amintit de anii plini de viata din liceu, cand , cu gravitatea adolescentului neinteles si atoatestiutor, abordam diverse teme existentialiste si religioase:

“Atunci cand te nasti, nu esti un copac, ci o samanta. Trebuie sa cresti, trebuie sa ajungi la o inflorire, iar aceasta inflorire va fi multumirea ta, implinirea ta. Aceasta inflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatura decat cu tine, cu evolutia ta personala.” (OSHO-Viata este aici si acum)

da, uitasem de Osho, maestrul meditatiei, calea perfecta, iluminarea,extazul… astazi nu as mai putea aborda subiectele adolescentei pt ca pur si simplu ar fi imposibil. cu cine sa vorbesti? cine sa te asculte? cum poate avea loc evolutia personala, cand nu esti lasat sa evoluezi? cand nu exista respect pt ceea ce faci, cand competenta nu este ceea ce-l caracterizeaza pe colegul cu care esti nevoit sa lucrezi, cand seful face orice sa iti aminteasca cum ca el e sef si ca depinzi de el, cand in jurul tau masinile si telefoanele se schimba ca sosetele, doar din dorinta de a arata ca ei sunt mai puternici ?

ce evolutie personala ? cand ti se spune in fata ca degeaba ai invatat, ca vine fata lui tata si te pune ea la punct si iti ia locul? evolutie personala ? cand scotocesti prin buzunare sambata sub privirile inlacrimate ale copilului,caruia i-ai promis de 3 saptamani ca il duci la McD ? dar l-ai lasat la urma, pt ca a trebuit sa platesti facturile si sa cumperi cizme noi. evolutie personala ? cand doctorul te consulta cu lehamite, iar dirigintele copilului iti spune senin la sedinta cu parintii ca el nu se mai implica pt ca are salariu micsorat cu 25%?

umilintele te inalta sau te coboara? evolutie personala sau involutie la stadiul de dobitoc? dobitoci pt ca inghitim toate astea zi de zi, la serviciu, pe strada, la scoala si la medic.

de ce nu am avut norocul sa stau si eu pe langa un Osho, un maestru intelept ? macar sa-l intalnesc, sa vad cum arata in realitate o asemenea fiinta…