nu stiu de ce am senzatia tot mai puternica uitandu-ma la tv,ca noi traim asa, o revolutie/revolta continua. nu trec 2 zile sa nu vad imagini de la vreun miting, actual sau imagini de arhiva. orice, numai sa  nu treaca jurnalul fara un asemenea eveniment. am impresia ca in sumarul stirilor, la o anumita pozitie figureaza in mod obligatoriu „miting, imagini miting, off-air etc”.

sigur, cand deschid televizorul vad talk-show-uri,dezbateri,mese rotunde, titlurile par sa se fi epuizat-Realitatea mea, Sinteza /stirea/editia /evenimentele/previziunile/la ordinea zilei, 2+1,2+2 etc, la orice ora din zi si din noapte. si aceleasi fete rotindu-se pe la televiziuni: Maria Grapini, Alina Gorghiu,Monica Tatoiu,Costica Canacheu,Gelu Visan,sindicalisti,psd-isti,liberali,pnl-isti,cateodata un udmr-ist. precis exista o lista, ca si in cazul sumarului de stiri, cu cei care vin oricand ,oriunde cu placere si isi dau cu parerea despre orice. altfel nu-mi explic apartiile astea, de cele mai multe ori, fara nicio legatura cu subiectul emisiunii. scenariul e acelasi indiferent despre ce se discuta: emisiunea incepe normal, invitatii par sa faca o echipa pt o cauza comuna,apoi ajung sa se contrazica, vin jignirile,salvatoarea pauza de publicitate, dupa care se anunta ca mai sunt 5 minute de emisiune. care anunta alta emisiune,pt ca este ca la Mall, unde ruleaza filme continuu. tu te muti doar in alta sala.

totul este prea agresiv, prea patimas si nimic constructiv. adica as vrea pur si simplu sa vad o solutie pusa in practica. nu ” ce as face eu ” sau „asa ar trebui” sau „nu e bine, e gresit”, „ati distrus tara”,”s-a furat mult inaintea noastra”. uite, sa vad ca s-au intalnit cel psd-ist cu cel pdl-ist si cu cel liberal si au pus mana de la mana si au relansat o fabrica romaneasca. si dau locuri de munca. sau un program prin care tinerii care studiaza pot sa si munceasca sau…nu stiu ca nu sunt politician si nu apar in fiecare zi la televizor. adica nu mai vreau sa vad cum se acuza reciproc si isi arunca unul cu noroi in obrazul celuilalt. ma deprima starea asta de incertitudine si ma sufoca vrajba asta. daca spui ceva de unii, iti sare cineva in spate, daca spui de ceilalti, te pomenesti impins pe scari cu huo!. suntem prea dezbinati sa mai putem realiza ceva. trec pe langa noi stiri la care nu mai reactionam: aur si argint la Campionatele Mondiale de Gimnastica, stire care a intrat la sfarsitul jurnalelor!, sau subiectul invatatoarei aflata in greva foamei de 2 luni,  pomenit si de CNN, insa inexistent pt guvernanti. un sacrificiu care ar putea fi indulcit macar daca armata de consilieri de imagine si pr-isti i-ar sfatui sau ar fi luati in seama de politicienii romani, care nu mai stiu sa comunice. sau au uitat. sau nu-i intereseaza. ce suntem obligati in schimb sa vedem ? stenograme la concurenta cu telenovele, daca Monica Columbeanu se impaca sau nu cu Iri, daca Bote mai lanseaza vreo iubita, daca Simona Sensual ma este certata/batuta de Maharu. in fiecare zi , la fel, si cand se termina, se reiau de la capat. este clar ca presa si-a uitat menirea- aceea sa informeze, guvernantii au uitat ca tebuie sa guverneze, politicienii ca trebuie sa comunice, iar noi, cei cu votul, am uitat sa descoperim si sa ne bucuram de lucruri cu adevarat bune. nu avem timp, nu suntem lasati, am obosit. inchideti televizoarele. Alex spunea ca vrea sa intre in greva,dar nu stie de care. asta e greva mea . sa nu mai deschid televizorul!