Cartita este un animal cunoscut de toti gradinarii, deoarece le deterioreaza gazonul, plantele sau legumele din gradina. (www.zooland.ro)

ieri mi-a cazut in mana un articol care spune lucrurilor pe nume, cum demult nu am mai vazut in presa romaneasca. poate titlul este un pic neinspirat si tendentios, insa continutul trebuie citit pe nerasuflate. pe scurt, este vorba despre faptul ca ziaristii profesionisti au ramas izolati pur si simplu:

„Traim o viata absurda, de Kafka. Suntem ziaristi onesti izolati intr-o mare de ziaristi corupti. Cum am ajuns aici ?” . buna intrebare! autorul articolului este de parere ca totul e sa stii cand sa te opresti cu compromisurile.

zilele acestea vorbeam cu o prietena, cu ani de televiziune in spate, care imi spunea ca a observat un fenomen ciudat: oamenii cu experienta nu mai sunt solicitati. pur si simplu sunt lasati deoparte. ” ca sa fii reporter azi, nu trebuie sa ai nimic, ma intelegi? dar absolut nimic!”.

dealtfel asta am remarcat si eu de ceva vreme, nu numai in presa: patronii/sefii nu mai au nevoie de oameni cu coloana vertebrala si specialisti, ci de obraznici, lingusitori, intriganti. adica au nevoie de cartite. care sapa cu tenacitate ca sa-si atinga scopul. insa ce nu stiu acei patroni/sefi, care agreaza asemenea specii, este faptul ca o cartita nu poate trai decat in subteran, intr-o galerie complicata, care ajunge cu siguranta sub scaunele lor…iar oamenii cu bun simt vor deveni pur si simplu un fel de secta.

voi aveti in jurul vostru vreo cartita ?