„Pentru o colega din vremurile bune„, mi-a scris Adelin pe cartea pe care si-a lansat-o in seara asta la Clubul Taranului. cat am fost acolo, chiar am avut senzatia ca traiesc din nou „vremurile bune din presa de aur”, alaturi de prieteni, fosti si actuali antenisti, sefi, reporteri, operatori, producatori. „Razboaiele mele” este o colectie de making-off-uri ale evenimentelor traite in perioada conflictelor din Orientul Mjlociu,Iugoslavia,Afganistan  de reporterul special Adelin Petrisor impreuna cu operatorii Dan Gecui si Florin Dobre. Cartea cuprinde experientele cumulate in cele 3 televiziuni pt care a transmis Adelin: Antena 1, TVR si Realitatea TV. Dealtfel, lansarea cartii a fost precedata de cateva secvente din documentarele realizate de el pt Observatorul Antenei. ocazie pt Adelin de a face o gluma cu Rodica Culcer,prezenta la lansare, care acum ii este sefa la stirile TVR: „dna Culcer,sper sa nu-mi taiati din orele suplimentare pt ca am folosit imagini de la Antena…” :). atat Catalin Tolontan cat si Ovidiu Simonca, care au prezentat cartea, s-au referit la conditia jurnalistului in vremurile actuale. iar Adelin a povestit cu amaraciune cum a fost nevoit sa stea un timp acasa pt ca nimeni nu avea nevoie de corespondenti speciali, multumindu-i Rodicai Culcer ca i-a oferit un loc de munca si speranta ca va pleca din nou pe un front. mai exact in octombrie, in Afganistan. cartea reuseste sa surprinda si cate ceva din culisele redactiilor, modul in care se face selectia stirilor intr-un jurnal si presiunile la care sunt supusi sefii de redactie. un alt aspect relatat este lipsa resurselor financiare cu care se confrunta reporterii speciali. dealtfel exista o scena interesanta cand Adelin s-a dus sa-i ceara bani lui Sorin Ovidiu Vantu pt o deplasare la Beograd. intalnirile si interviurile cu marii lideri ai lumii spirituale si politice arabe sunt si ele consemnate. cartea  este prefatata de CT Popescu si are o frumoasa caracterizare facuta de Andrei Plesu.

m-am reintalnit cu mare drag cu Maria Coman (sotia lui Adelin), Moise Guran (un tip modest si vertical), Adriana Pava (acum sefa la stirile Antenei), Tavi Basoc (producator profesionist, un baiat de milioane), Dan Gecui (operator acum la Realitatea tv, tovaras cu Adelin in locurile fierbinti), Florin Dobre (operator la TVR, un alt camarad de nadejde, a lucrat si cu Adelin si cu Mile Carpenisan)- cu ambii operatori,colegi extraordinari, am facut si eu echipa la stiri, Sorin Bogdan (alt corespondent de razboi de marca din Serbia si Kosovo), Vlad Petreanu (care mi-a fost sef putin timp,inainte sa plec de la stiri).

si cateva imagini de la eveniment.scuzati calitatea proasta,altele nu am. il voi ruga pe Adelin sa ma ajute cu niste poze mai bune. anul acesta este anul revenirii lui Adelin si ,poate, un semn ca presa isi mai poate reveni. succes,Adelin!

Adelin da autografe

Dan Gecui,operatorul cu care Adelin a facut echipa in transmisiile sale

in prim-plan,Maria Coman,prezenta sa-si incurajeze sotul

Sorin Bogdan,corespondent special din razboiul din Serbia si Kosovo

Moise Guran ,Tavi Basoc si Vlad Petreanu asteapta cuminti la rand sa primeasca autograf de la colegul Adelin