in urma cu o saptamana, in agitatia provocata de tragedia de la Maternitatea Giulesti, a trecut aproape neobservat un articol cu titlul Scanteie de scandal diplomatic intre Israel si Romania- Dan Enescu despre israelienii care au venit să vadă copiii arşi: Nimeni nu ştie cine i-a chemat, aparut in Adevarul. daca va aduceti aminte, imediat dupa groaznicul incident, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde fusesera adusi bebelusii supravietuitori, au venit 3 medici din Israel ca sa ajute. Insa , dupa o scurta conferinta de presa, in care au declarat socati ca n-au mai vazut asemenea cazuri de arsuri la prematuri, au plecat inapoi in aceeasi zi. in tot acest timp, dr Enescu, cel care se ocupa si acum de bebelusii arsi, a declarat peste tot ca nu stie cine i-a chemat pe medicii israelieni si ca nu ii cunoaste: „Nu i-am chemat noi. Eu cred că a fost un fel de instigare, să ne facă să reacţionăm urât (?!). Am un stagiar evreu şi l-am pus să stea pe lângă aceşti medici, să-i observe (?!). Nu să-i spioneze, dar să vadă dacă tot ce vorbesc în spital vor spune şi la conferinţa de presă. Şi, într-adevăr, şocaţi au fost în spital, şocaţi au fost şi la conferinţă. Am vrut să mă asigur şi eu” .

pe dr Enescu am avut onoarea sa-l cunosc si sa colaborez f bine cat am fost ziarist. si cu tot respectul pe care i-l port, as vrea sa-i spun ca medicul israelian care a stat langa el la conferinta este o somitate. iar cv-ul lui poate fi gasit pe site-ul spitalului unde lucreaza . se numeste Josef Haik si este şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Centrul Medical Sheba din Tel Aviv! sigur  ca intre timp dr Enescu a aflat identitatea medicului israelian. insa declaratiile sale stupide le pot scuza si pune pe seama faptului ca le-a facut in niste momente dramatice. asta nu l-a ocolit insa de reprosuri : „Am aflat apoi că e scandal diplomatic. M-a căutat cineva de la Ambasada Israelului să-mi spună că i-am tratat cu orgoliu pe medicii israelieni. Am analizat pe toate părţile, cine să-i fi adus? Raed Arafat? Cum Arafat, că ăştia erau israelieni, iar Raed Arafat e din partea cealaltă, e palestinian. Deci…” deci, te-a cam luat gura pe dinainte,dle doctor!

articolul mi-a fost semnalat de Marina, o buna amica, sef la un cotidian, care s-a aratat f revoltata de ignoranta ziaristilor romani si de comportamentul doctorului Enescu si spera sa vina si dezmintirile. mai ales ca ea a avut ocazia sa vada clinica Sheba, unde zice ea, sectia de terapie intensiva de la neonatologie este „cat Intercontinentalul nostru!”. instabilitatea din zona si numeroasele atentate i-au determinat pe medicii chirurgi israelieni sa se specializeze continuu devenind printre cei mai experimentati in reconstructia plastica . din fericire, nu a izbucnit niciun scandal diplomatic.ar fi fost chiar pacat. eu cred ca a fost si un pic vina presei care a decupat stangaciile din declaratiile dr Enescu, care , se stie, e un vorbaret. asa cum am mai spus, tot respectul pt dr Enescu pt tot ceea ce a facut si ce face ca medic!

PS: faceti-va timp si cititi comentariile la articolele pe acest subiect si va veti convinge de imaginatia bolnava a romanilor si apetenta pt teoria conspiratiei ( atac terorist la maternitate, medicii poate erau teroristi, asistenta e agenta serviciilor secrete israeliene si accidentul a fost o razbunare pt elicopterul prabusit, au venit pt organe etc…)