Motto:                                                                                                                                                                        

This is the way that we love,
Like it’s forever.
To live the rest of our life,
But not together ( MIKA, Happy ending)

era prin 1993. Cristoiu daduse lovitura cu Evenimentul Zilei. devenise varful de lance al presei romanesti. orice ziarist si-ar fi dorit sa fie angajat acolo. se formase o echipa de investigatii pe cinste, in care s-au scolit multi jurnalisti, care acum conduc publicatii. altii s-au retras pe drum.

ea era inalta si frumoasa. de fapt nici acum nu arata deloc rau. o vedeam ca pe o printesa a anchetelor, daca pot zice asa. pe langa fizicul de manechin , avea un tupeu jurnalistic de neegalat. obtinea orice informatie fara sa clipeasca. fie ca era vorba de presedintele tarii, de politicieni, mafioti, politisti.  toate acestea erau dublate de un condei format la scoala lui Cristoiu. profesionist.

el era inalt si frumos. si acum se tine bine. era sef de sectie la ziar, apoi a devenit redactor sef adjunct. un baiat destept, „un vizionar”, cum spune ea. formau un cuplu de invidiat. peste tot , in mediul presei, se vorbea de ei. faceau o echipa si la redactie si in viata. ea are o fata dintr-o casatorie anterioara, iar impreuna au adoptat un baiat. erau amandoi pasionati si pasionali. desi au realizat atatea, au decis sa plece peste Ocean. acum 13 ani. au facut impreuna o publicatie in limba romana care a avut un mare succes. copiii au crescut, anii au trecut.

ieri aflu ca ei nu mai sunt impreuna.anul trecut,  fara sa-si ia ramas bun, fara nicio explicatie, el a fugit pur si simplu. a lasat masina intr-o parcare si s-a imbarcat in avion. s-a intors acasa. fiind un profesionist, nu sta degeaba si e implicat intr-un proiect de televiziune.  ea a ramas cu copiii peste Ocean. mi-a spus ca a plans un an. cel mai tare o doare faptul ca nu stie ce s-a intamplat dupa 13 ani si ca el nu mai e acelasi. la telefon ii vorbeste urat. „poate l-au lasat nervii, poate nu s-a acomodat de fapt niciodata si nu a vrut ca noi sa stim”, ii gaseste ea scuze.greul a cazut pe ea, dar nu se plange. de fapt ea nu s-a plans niciodata. cand a cazut, a luat-o de la capat.

acum cateva zile fata ei s-a maritat. el, tatal, nu a fost prezent ca sa o conduca la altar.

„printesa anchetelor”, de o frumusete sfidatoare,  rade in fotografii. in sufletul ei mai sunt si lacrimi. au divortat.

„l-am iubit prea tare ca sa pot pricepe plecarea lui. daca murea probabil ramaneam in soc pe vecie, asa a fost ca o coma profunda, prelungita…a tinut un an,…era viu in visele mele, era departe cand mi-era greu. cautam vorba lui si primeam insulte. n-am inteles si inca nu stiu de ce a plecat…”