zilele acestea am fost pe litoralul romanesc . la Mamaia. nu vreau sa scriu acum o cronica de turist, ci despre un eveniment la care am participat cu bucurie: concertul dat de Mika pe plaja. cine este Mika? un tanar cantaret englez a carui voce cuprinde 5 octave, cel putin asa spun specialistii. canta un pop alternativ, insa sunt sigura ca poate aborda cu succes orice stil. este comparat adesea cu Freddie Mercury.

intrarea la concert a fost libera si spectatorii s-au comportat nesperat de civilizat.

concertul a fost o explozie de bucurie, de culori si sunete ! am plecat cu sentimentul ca, atata timp cat exista artisti ca Mika, pianul va fi pian, chitara va fi chitara, vocea va fi voce. fara computer, fara sintetizatoare si DJ. muzica in stare pura si un glas de exceptie. un artist cu mult bun simt si respect pentru spectatorii sai. pe tot parcursul concertului a vorbit alternativ in engleza si romana ( un efort demn de toata admiratia, mai ales ca in copilarie, Mika a s-a luptat cu dislexia!). un tip simpatic si extrem de talentat pe care mi-ar placea sa-l revad in concerte 🙂

PS: in deschidere au cantat englezii de la Cut Copy, o surpriza pentru mine. melodiile lor sunt f difuzate in spoturile unei cunoscute companii de telefonie mobila.