COTIDIANUL, 14 IUNIE 2010

A murit jurnalistul Marius Zamfir de la Jurnalul Televiziunii Române.La 39 de ani, răpus de un cumplit cancer osos cu metastaze, Marius Zamfir nu va mai apărea „pe sticla” Televiziunii Române.A lăsat în urmă o soţie şi doi copii laolaltă cu o mulţime de regrete. A încercat o serie de tratatmente care au reuşit să-i mai prelungească doar puţin viaţa.

Că a plecat Dincolo au aflat majoritatea colegilor lui chiar din Jurnalul pe care odinioară îl realizau împreună. După ce timp de aproape 20 de ani a relatat ştiri despre alţii, a devenit el însuşi o ştire. O ştire  transmisa în Jurnalul TVR realizat de, de acum foştii lui colegilui.

Un telefon primit de un membru al echipei de relizare a Jurnalului a fost cel ce a adus cumplita veste în Studioul Ştirilor. Veste care, prin regia de emisie, a ajuns la crainciul jurnalului. Căruia parcă nu-i venea să creadă ceea ce trebuia să prezinte:”A murit Marius Zamfir”.

Când  l-au vizitat la, recent, la spital, colegii au găsit Marius optimist de care i-a contaminat şi pe ei cu  optimismul lui.  Nu a reuşit să răpună mai puţin obişnuita formă de cancer despre care aflase în urmă cu un an. În preajma cumplitei veşti venise una pe care o aştepta de mult: venirea pe lume a celui de-al doilea copil.

Reporterul frenetic de la Radio Contact

La începuturile meseriei a lucrat la Radio Contact. Era o fire veselă optimistă. Un tip dinamic,înalt şi bine clădit, cu o prezenţă agreabilă, tonică pentru cei din jur. Acel  reporter frenetic de la Radio Contact s-a stins la o vârstă la care mai avea multe de spus. Mulţi şi-l aduc aminte venind pe teren cu  celebra lui motocicletă de care era atât de mândru. Cu microfonul cablat la reportonul prins de umăr şi cu block-notesul în mână, nu era un jurnalist comod. Întreba, iscodea  şi livra imediat live ştirile cele mai proaspete. o dovadă a spiritului iscoditor, aici.

La TVR, corespondent la Guvern şi la „coloana” preşedintelui

S-a specializat pe domeniul Economic şi a dat radioul pe televiziune, adică pe TVR. Televiziunea naţională publică l-a acreditat mulţi ani  pe lângă Guvernul României. A realizat reportaje din multe locuri de pe glob şi din ţară.

În 2006, de la Viena, alături de Ciprian Bălţoiu a transmis corespondenţe dspre operaţia  la coloana vertebrală a lui Traian Băsescu. Glumea despre acel episod: „Am fost acreditat pe gazonul din faţa Spitalului Universitar din Viena”.

Poate că s-a dus la o „şedinţă de sumar”, Dincolo. Cu cei care au slujit microfonul TVR: Călin Mitici, George Borcescu, Felicia Meleşcanu, Virgil Tatomir şi mulţi alţii care au plecat dintre noi când încă mai aveau multe de spus.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace ! Familei, condoleanţe şi putere să treacă peste greaua pierdere.

Cristian Oprea