Cristi este unul dintre  ziaristii foarte documentati. asta pentru ca una din pregatirile lui este cea de istoric. este si un pasionat de calatorii, iar toate post-urile lui pe aceasta tema sunt insotite de informatii inedite si de poze frumoase.

astazi , cand presedintele Poloniei si sotia sa sunt condusi pe ultimul drum, spre Cracovia, Cristi posteaza pe blogul lui cateva imagini ( de unde am furat si eu una :))  din acest oras superb, care se pare ca i-a ramas in suflet, insotite de urmatoarele randuri:

Pe dealul Wawel din Cracovia se odihnesc oamenii mari ai Poloniei. Aici este Catedrala Sfinţilor Stanislaw şi Vaclav, un edificiu care se mândreşte cu o istorie de peste 1.000 de ani. Lumea vine buluc să îi salute pe regele Ioan Sobieski al III-lea, cel care a oprit armata otomană la porţile Vienei în 1683, pe regele August cel Puternic, pe Sigismund cel Bătrân, pe eroul revoluţionar Tadeusz Kosciuszko, pe mareşalul erou Józef Piłsudski, pe liderul polonezilor din exil în timpul celui de-al doilea război mondial, Wladyslaw Sikorski, care culmea a murit într-un accident de avion, pe barzii Mickiewicz şi Słowacki şi pe mulţi alţi. Lângă toţi aceştia vine şi Lech Kaczysnki, şeful singurului stat din UE cu creştere economică în timpul crizei ăsteia infecte.

Ce istorie are ţara asta!!!”