sambata, cand medicii anuntasera ca starea lui Mile e oarecum stabila, ii spusesem lui Sorin Bogdan sa ne organizam intr-un grup si sa-i facem o vizita lui Mile. „desigur. sa fim optimisti si sa ne pregatim pentru saptamana viitoare, cand sper ca-si va reveni. sa vedem ce spun si medicii”, mi-a zis  Sorin cu intelepciune. Mile nu si-a mai revenit.

ieri i-am scris lui Sorin : „planuisem sa-l vedem, dar nu la inmormantare”. cu talentul lui de a surprinde esentialul in vorbe putine, imi raspunde :”eu am venit chiar si asa, dar…”

…dar ce-ti inchipui tu, Mile, jurnalist in vremuri interesante ce esti ? ca ma voi deplasa la Timisoara pentru „ultimul drum” ? uite ca nu ! ma voi preface ca nu s-a intamplat nimic, ca te-ai ascuns in spatele camerelor de filmat, cum spunea Cosmin Silistraru. m-ai facut sa plang, cu lacrimi siroinde .

sper ca ti se va indeplini dorinta :

“Vreau sa fiu om de zapada
…sa nu fiu deloc complicat. Sa ma poata face si desface oricine din trei bulgari rostogoliti. Sa am curul mare pieptul potrivit si capul ca o bila. Sa ma multumesc cu o oala pe post de palarie, un morcov sa-mi fie nas si doua bucatele de carbune ce odata au fost jeratec sa imi stea pe post de ochi. As vrea sa fiu un om de zapada. As vrea sa se bucure toti copiii in jurul meu, sa starnesc zambetele bunicilor lor si parintilor ce odata au fost copii. As vrea sa fiu un om de zapada pentru ca traiesc intr-o tara plina de ura fata de orice mai putin fata de oamenii de zapada. Nu mai vreau sa fiu din carne si oase pentru ca alea se strica cu timpul. Mai mult sunt atacate mereu si urate gratuit pentru ca asa e cica “firesc” in tara asta cenusie. E tara in care e bine sa fiu om de zapada. Atunci cu siguranta voi vedea multe zambete si sunt convins ca nu ma va deranja nimeni. Pai ce nu aveti dovada? Cine s-a preocupat vreodata serios sa curete zapada? Nimeni. Asa ca eu voi putea sa raman linistit si sa nu provoc griji prin simpla’mi existenta pana la primavara. Cine s-ar ingrijora pentru un biet om de zapada? …. iar apoi cand vine primavara as vrea sa ma topesc si sa devin apa. Sa se scalde toti copiii in ea si sa se bucure sa se balaceasca si bunicii si da si parintii ce odata au fost si ei copii….

„Hajdemo u planine jer tamo nema zime” zic cei de la Bijelo Dugme intr-un cantec. iti placea mult formatia asta, imi placeau si mie, nu e timisorean din generatia noastra sa nu-i fi ascultat. m-ai infricosat cand mi-ai povestit cum a fost ucis solistul trupei, mai tii minte ? ia asculta un pic :

http://www.youtube.com/watch?v=TyAWbzKPB7s

azi , la ora 15, ar trebui ca toata breasla jurnalistilor sa tina un moment de reculegere. pt. ca, asa cum spune si Tibi Lovin, a plecat din ea unul dintre cei mai buni. 10 ani de televiziune si 60.000 de materiale

la revedere, Mile !