Turneul de lansare a romanului „Cineva în orașul ăsta mă iubește”, publicat la Editura Trei a început cu Brașov, la Librăria Șt. O. Iosif, pe 22 septembrie. Moderator și gazda perfectă a fost Augusta Oniță-Bagoly, invitați și vorbitori de excepție, prietenii: Rodica Bretin, care a scris și pe coperta cărții, Anca Ianchiș și Laurențiu-Ciprian Tudor. I-am cunoscut și pe criticul Iulian Catalui și pe scriitorul Eugen Gomboș. Discuțiile pornite de la subiectele cărții s-au ramificat și ne-au prins, încât am uitat că librăria se închide. Așa că am ieșit în oraș și le-am continuat.

Pe 27 septembrie am aterizat la Oradea, unde am avut lansarea cărții la Librăria Humanitas. Un loc care îmi rămâne în inimă. Pentru ospitalitate, pentru publicul proactiv, pentru participarea lui Mircea Pricăjan ca inițiator al unui dialog pe care l-am avut cu el. Librăresele m-au întâmpinat cu melodia „Pi” cântată de Kate Bush, una dintre ele citise cartea și mi-a spus că i-a plăcut și s-a gândit să-mi facă această surpriză. Am cunoscut și o veche prietenă de pe Facebook, Liliana Sime, care a venit cu clubul de lectură O carte pe lună Oradea. M-am simțit atât de bine, încât cu siguranță voi mai veni. Mai ales că m-am revăzut după decenii cu Marga Negruț, o fostă colegă de facultate, profesoară la unul dintre liceele de marcă din oraș.

A doua zi am plecat spre Timișoara, orașul meu natal, și m-am bucurat că am avut timp să mă plimb câteva ore. Amintiri reactivate, locuri schimbate. La parterul clădirii în care am locuit în Piața Libertății până la 7 ani s-a deschis o gelaterie, unde pe vremuri era o croitorie.

La ora 18 m-am întâlnit la Librăria Cărturești din Piața Victoriei cu scriitorii prieteni Cristian Vicol, Daniel Timariu și Dumitru Oprișor, care au fost și invitați să vorbească. Invitatul surpriză a fost criticul literar Cornel Ungureanu, astfel că în această formulă s-a desfășurat evenimentul, la care am avut un public format din prieteni din copilărie, colegi de școală, liceu și facultate, dar și cititori. Am prins o zi încărcată de evenimente, dat fiind că Timișoara este Capitală Europeană a Culturii 2023, astfel că n-au putut veni toți cei care și-ar fi dorit să vină. Jose Miguel Vinals Arino, Consulul onorific al Regatului Spaniei la Timișoara, deși a avut agenda foarte încărcată, a trecut pe la  librărie ca să mă vadă și îi mulțumesc  mult.

Și la librăria din Timișoara am fost foarte bine primită de librari, iar seara a curs într-o atmosferă de familie. Desigur, am dus peste tot și am și lăsat mostre de parfum Open Pi realizat de Marcman.

Mulțumesc tuturor celor prezenți al aceste evenimente, mulțumesc, Editura Trei!

Am revenit acasă cu inima bucuroasă și cu gândul la următorul drum: Madrid, CultuRo- Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni, între 5-8 octombrie, organizat de Centro Cultural La Tierra Tracia cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.