Corina Ozon este absolventă a Facultății de Filologie, sectia română-franceză, Universitatea Timișoara, și a Facultății de Jurnalism și Știintele Comunicării, Universitatea București. Are un doctorat în Științele Comunicării în cotutelă la Școala Doctorală în Științe ale Comunicării, Universitatea București  și la CTS-IARSIC, CORHIS EA 7400, la Universitatea Paul Valéry Montpellier (Franța). A publicat zece cărți la Editura Herg Benet (Seria „Amanții”- șase volume, 2014-2021, volumul de proză scurtă „Până când mă voi vindeca de tine”, 2016, romanul „Tentații”, 2016, romanul „Codul lui Zoran”, 2018, „Dincolo de furtună” , 2019), una la Editura Univers („Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire”, 2017), „Povești scrise în palmă”(2022) la Editura Național. Cea mai recentă carte este „Cineva în orașul ăsta te iubește” (2023) apărută la Editura Trei. Este realizatoarea podcastului Rețeaua de povești.

A fost desemnată de către Revista Capital în Top 100 femei de succes pe anul 2017. Iar în 2018 a fost nominalizată la Public Relations Professional of the Year la Gala PR Award.

Corina Ozon are 10 ani de jurnalism de investigaţie în presa scrisă şi televiziune, şi de 2 ani în producţie TV. În prezent lucrează în PR&Comunicare, în cadrul unei companii. Este absolventă a Programului MBA INDE-CNAM Paris, promoţia 2010, şi mamă de Iulia, lucruri cu care se mândreşte cel mai mult, alături de reușitele din plan literar.
În 2014, debutează cu romanul „Zilele amanţilor“ (ed. Herg Benet), carte începută pe blogul personal, în stadiul de postare spre relaxarea cititorilor, care au cerut după fiecare episod o nouă continuare. În scurt timp, romanul a avut un succes fenomenal, devenind un must have al cititorilor activi pe rețelele de socializare și motiv pentru propriile întâlniri ale fanilor, inspirând în același timp evenimente din domeniul fashion și business, iar o linie de parfumuri primind numele personajelor principale din carte. În 2015, romanul are parte de două continuări, „Nopțile amanților“ și „Amanții 3.0“ (ed. Herg Benet), receptate de către public la același nivel de entuziasm și intrând și ele în topurile de vânzări ale librăriilor. Campania de promovare a trilogiei Amanții a fost recompensată cu Silver Award for Excellence la Gala PR Award 2015.
Din 2016, coordonează proiectul 35+, by Corina Ozon, reprezentat în online de site-ul dupa35.com, al cărui concept se află la baza povestirilor din volumul „Până când mă voi vindeca de tine“.” (Prezentare autor, editura Herg Benet)

 • În 2014 apare primul volum „Zilele amanților”.
 • În 2015, apar volumele al doilea și al treilea: „Nopțile amanților” și „Amanții 3.0”.
 • În 2016 publică volumul de proză scurtă „Până când mă voi vindeca de tine”.
 • În luna iunie 2016 are loc prima ieșire în diaspora română, la Londra, la invitația grupului de voluntari Romanians love books, la biblioteca Wembley Civic Centre. În același an, în luna noiembrie, întâlnirea cu românii din Madrid, iar în iunie 2017, a lansat cărțile în comunitatea românilor din Torino.
 • În toamna anului 2016 apare romanul „Tentații”.
 • În octombrie, 2017, publică și lansează cartea „Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire”, la Editura Univers.
 • În perioada 16- 27 noiembrie 2017, a organizat un turneu în Canada, zona Ontario și Montreal, unde a avut o serie de întâlniri cu cititorii români din diasporă.
 • Din iulie 2017, deține atestat de Consilier de Dezvoltare Personală.
 • În 2018 apar volumele patru și cinci din seria Amanții: „Divorțurile amanților” și „Drumurile amanților”.
 • Pe 16 martie 2018 – întâlnire cu românii din Roma.
 • În iunie, 2018, lansează un nou roman, „Codul lui Zoran”, într-un registru diferit, care ajunge rapid la inimile cititorilor.
 • Perioada 3-29 mai 2018: Turneu in SUA si Canada- evenimente in Detroit, Chicago, Toronto, Montreal. La Montreal primește cu ocazia Centenarului diploma pentru contribuția la promovarea și păstrarea limbii, istoriei și culturii române în Canada.
 • Pe 23 octombrie 2018, lansează romanul „Codul lui Zoran” la ICR Viena, eveniment organizat de Asociația „Mihai Eminescu” Viena.
 • La sfârșitul lunii octombrie 2018 publică cea de-a cincea carte din Seria „Amanții”- „Drumurile amanților”, la Editura Herg Benet.
 • În martie 2019, prezentarea romanului „Codul lui Zoran” la Bologna, eveniment organizat de Institutul Cultural Român și Consulatul General al României la Bologna.
 • În 2019, romanul „Zilele amanților” este pus în scenă de Teatru la Infinit din Sibiu, regizor Mirela Presecan, actriță Iulia Popa, premiera are loc pe data de 18 aprilie 2019 la Sibiu, iar pe 16 mai 2019, la București. Viziunea regizorală este one woman show.
 • În luna octombrie 2019 apare romanul „Dincolo de furtună”, după o poveste reală, lansat la Târgul de carte Gaudeamus 2019.
 • În luna iulie 2021 apare „Carantina amanților”, volumul șase din seria „Amanții”, scrisă în perioada pandemiei, în 2020.
 • În martie 2022, participă la invitația Consulatului de la Lyon și în cadrul evenimentelor de la Festivalul Premier Roman la Chambéry, cu prelegerea „Noul val în literatura română feminină și influența internetului”, alături de scriitoarea franceză de origine română Simona Ferrante.
 • În septembrie 2022 iese de la tipar cea de-a douăsprezecea carte, „Povești scrise în palmă”, lansată la Muzeul Național al Literaturii Române din București, urmată de un turneu de lansări în Brașov, Sibiu, Cluj Napoca, Zalău.
 • În ianuarie 2023, eveniment de carte la Ambasada României la Roma; în martie, eveniment la Lyon, organizat de Consulatul României la Lyon, și la Chambery, organizat de Lectures plurielles; în aprilie, eveniment de carte la Londra, la invitația Autograph Romania; în mai, la Timișoara, Librăria Esotera.
 • În 2023 apare romanul „Cineva în orașul ăsta te iubește” la Editura Trei, care marchează o turnură în scriitura autoarei, prin abordarea genurilor SF și thriller policier. Romanul a fost lansat în luna mai, la Salonul internațional de carte Bookfest.

 

Cred că intelligence is sexy şi obişnuiesc să întreb „spune-mi ce muzică asculţi ca să-ţi spun cine eşti”. Ador ploile de vară.

Bine aţi venit!