Încă nu am avut timp să scriu despre acest nou eveniment din viața mea, pentru că lucrurile m-au luat prin surprindere și încă trăiesc uimirea. În luna martie, când mă pregăteam să merg la Bologna cu cărțile, am fost contactată pe rețelele de socializare de actrița Iulia Popa de la Teatrul la Infinit din Sibiu. Am vorbit la telefon și mi-a spus că dorește să joace după una dintre cărțile mele, „Zilele amanților”, primul volum apărut în 2014, care a dus la seria de cinci cărți „Amanții”. Proiectul era un one woman show, care mie mi s-a părut inedit, dar eram curioasă să văd cum s-ar putea realiza. După ce mi-am dat acordul, eu am plecat la Bologna, iar ea s-a apucat de lucru, împreună cu regizoarea Mirela Presecan. Periodic îmi trimiteau filmulețe din timpul repetițiilor, apoi a venit și data premierei, care a avut loc la Sibiu pe 18 aprilie. Emoții cât cuprinde, într-o sală foarte frumoasă din Complexul hotelier Apollo, unde au fost prezente 100 de persoane. Entuziasmul publicului după terminarea spectacolului e de nedescris, dar îl puteți vedea în video-ul de la finalul articolului. Prestația Iuliei Popa, actriță profesionistă, este impecabilă, iar viziunea regizoarei absolut fabuloasă. Și, credeți-mă pe cuvânt, eu, ca autoare a textului, sunt cel mai aspru critic, pentru că am fost și circumspectă. Știam că îmi asum niște riscuri. Pentru că am fost atentă la toate detaliile, însă Iulia a respectat întru totul ce am scris în carte și a făcut un adevărat tur de forță. Atât de bine intră în pielea personajelor Cati, Mircea și Teo, încât efectiv ai în față o poveste întreagă în care apar mai mulți actori, nu unul. S-a râs mult la piesă și pot să spun cu mâna pe inimă că este un concept regizoral extrem de reușit, rar vezi așa ceva.

Pe 16 mai are loc premiera la București, mai ales că am fost întrebată de cei de aici dacă piesa se va opri la Sibiu. Piesa „Zilele amanților” se va juca o singură dată, deocamdată, la Teatrul InDArt, iar spectacolul va începe la ora 20. Biletele pot fi cumpărate de pe http://mystage.ro/zileleamantilorhttps://www.iabilet.ro/bilete-teatrul-indart-zilele-amantilor sau direct prin sms la teatru la nr de telefon 0724 304 593. Să știți că nu mai sunt multe, după două zile de la anunț s-au dat în proporție mare, sala având o capacitate de până la 100 de locuri. Așa că eu zic să vă grăbiți!

Încă trăiesc uimirea, pentru că a fost o coincidență foarte interesantă: împreună cu editorul Alex Voicescu, de la editura Herg Benet care a publicat cărțile mele, am gândit o mică aniversare cu ocazia a cinci ani de la apariția primului volum din seria „Amanții”, iar proiectul teatral a coincis cu această campanie. Piesa este planificată să joace în Timișoara, Constanța și Iași. Mulțumesc, Teatru la Infinit și lui Bogdan Gagu care a avut deschiderea să găzduiască acest spectacol la Teatru InDArt București, care are o sală foarte frumoasă și friendly fix la doi pași de Piața Universității, pe strada Colței nr 44!

Și, încă un amănunt, pe care cei care au citit deja cartea îl intuiesc: piesa conține limbaj necenzurat, deci se adresează celor 16+! 😉

Să trăim împreună uimirea și să ne vedem la spectacol! Vă voi ține la curent și cu celelalte evenimente.

Iată câteva imagini de la premiera din Sibiu, din aprilie: