Chiar dacă iarna încă se simte confortabil în luna Mărțișorului, eu deschid sezonul călătoriilor cu cărțile. Pe 7 martie sunt la Timișoara, la întâlnirea cu cititorii găzduită de Librăria La Două Bufnițe, de la ora 18,30. N-am mai fost de doi ani și nu mai e nevoie să spun cu câtă emoție aștept această călătorie în orașul meu natal. Invitații mei sunt José Miguel Viñals Ariño (Director Via Rumania și Consul Onorific al Spaniei la Timișoara) și Diana Farca (scriitoare). Moderator: Noemi Varga, bună prietenă și organizator. Joi, 8 martie, voi fi invitata Taniei Țunaș pe TVR Timișoara, la ora 20. Vineri, 9 martie, tot la Librăria La Două Bufnițe, tot la ora 18,30, mă întâlnesc cu un grup de femei din cadrul unor corporații și vom discuta „Despre puterea de a fi femeie”, în cadrul evenimentului „Cafeneaua Multitasking”.

     afis hotelPe 16 martie aterizez la Roma, la un eveniment organizat de LibroM, prima librărie românească din Italia, despre care am scris acum ceva timp.  Întâlnirea cu românii din diasporă va avea loc la CESV, în zona Basilica Santa Maria Maggiore, la ora 16. Vreau să vă spun că s-au mobilizat adevărate forțe ca acest eveniment să iasă cum trebuie și sunt sigură că așa va fi. Ca un fapt inedit, patroana hotelului AMICO HOTEL ROMA la care voi sta este româncă, Viorica Cosma o cheamă, și mi-a citit cărțile. Mi-a spus că, pe când mă citea, nu se gândea că ne vom întâlni. Volumele mele îi întâmpină pe turiști la intrarea în hotel, iar pe perioada 16-19 martie, cei care vin la eveniment din afara Romei beneficiază de o reducere de 10% la cazare. Se pun afișe inclusiv în sucursalele Băncii Transilvania din Roma și am o listă de oameni cărora vreau să le mulțumesc: Oana Leluțiu, Ionela Dumitru (Torino), Ilonka Ilus, Viorica Cosma. Se pare că la Roma vor fi mai multe evenimente, dar detalii voi dezvălui la timpul potrivit. Surpriza mare este participarea Floriei Teleman, de la Romanians love books, care vine de la Londra, și va vorbi despre cărțile mele. Pe Floria am cunoscut-o acum doi ani, când am avut lansare la Wembley Library, Brent Civic Center. Alături de ea va fi jurnalista Anca Mihai (Roma).

       Însă înainte de a demara în aceste călătorii, mai exact marți, 6 martie, voi fi prezentă în emisiunea „Totul pentru dragoste”, cu o poveste marca 35+, by Corina Ozon, de la ora 14, în direct. Este începutul unei colaborări în cadrul unui proiect în care cred și la care am acceptat invitația de a participa cu povești adevărate. Va fi un mix interesant între experiența mea dobândită în anii de ziarist, și cea de scriitor. Sper să vă placă ce iese. Promit să vă țin la curent cu ceea ce se va întâmpla la Timișoara și la Roma! Dacă aprilie va fi liniștit, următoarea aventura va fi în luna mai, pe continentul american. Când primăvara deja va fi în toată floarea ei.

Mulțumesc, Editura Herg Benet, pentru sprijin și afișe!