Așa a fost pentu mine acest an, cu etape în care am urcat, cu adrenalina la maximum, și cu altele (foarte, foarte puține, ce-i drept, dar extrem de dureroase) în care am fost down. A fost un an în care am început să fac schimbări, atât în scriitură, cât și în viața personală. Am început lucruri și colaborări noi. De exemplu, la începutul anului, în februarie, am susținut o mini conferință la sesiunea de comunicări You, la invitația unor prieteni din Arad. Despre cum să fii tu însuți, ca să poți lua deciziile corecte. Tot despre decizii am vorbit în toamnă (septembrie), la Sibiu, unde sala a fost plină și am cooperat foarte bine cu fetele de la Thea Events (organizator). În primăvară am terminat de scris cel de-al patrulea volum din seria „Amanții”, „Divorțurile amanților” (Editura Herg Benet), pe care l-am lansat la Târgul internațional de carte Bookfest. Apoi, în iunie, m-am întâlnit cu cititorii români din Torino, la invitația Andreei Ferenț. Au fost zile frumoase, cu lumină aurie, unde mi-am făcut prieteni, la care sigur mă voi reîntoarce. Tot în iunie, am fost la Galați, la Festivalul de Carte Axis Libri, un eveniment extrem de reușit. Toată vara am scris la o carte, apărută la Editura Univers, „Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire”. O carte diferită de ceea ce am publicat până acum și care a ajuns la inima cititorilor, doar despre inimă și „camerele” ei e vorba, o carte pentru care m-am documentat mult și am urmat cursuri de psihologie.

Anul 2017 a marcat începutul unor colaborări foarte frumoase și durabile: cea cu Galeria Alexandra`s, unde am avut deja trei evenimente și a devenit locul meu preferat pentru întâlnirile cu cititorii. Și colaborarea cu brandul Adesgo, un partener de nădejde și foarte iubit de public, iar meritul este și al Corinei Gaftoi, Director de Marketing, un om extrem de cald și săritor. Prietenia cu Marcman, părintele parfumurilor „Amanții”, e tot mai strânsă, ca și cea cu Smartdrinks.ro, care e prezent la evenimente cu vinuri de calitate. Proiectul personal Corina Ozon Connections, reprezentat prin site-ul dupa35.com și-a atins și el obiectivele și e în derulare.

Vârful de lance, ca să spun așa, când caruselul a luat curba cea mai înaltă, a fost turneul din Canada, desfășurat în perioada 17-26 noiembrie, despre care am scris în detaliu, pe acest site. Au fost două săptămâni fantastice, cu multe evenimente și bucuria întâlnirilor cu oameni cu care vorbeam în online. O mare reușită a fost și prezența mea în Top 100 Femei de succes, realizat de Revista Capital, ceva neașteptat și îmbucurător pentru mine.

Din păcate, caruselul a coborât foarte brusc, iar anul 2017 a însemnat cu fierul înroșit în sufletul meu pierderea tatălui, în luna decembrie.

Pentru anul 2018 am în plan două cărți, un roman cu totul deosebit de tot ce am scris până acum. Despre cealaltă carte nu spun încă nimic. Voi continua seria de mini conferințe, cel mai probabil prima va fi la începutul anului la Constanța. Pentru lansări de carte am invitații în diverse orașe, dar le voi anunța când vor fi fixate datele. Mai am un proiect-surpriză, vom vedea dacă se va realiza în 2018.

Pregătesc o călătorie în America, în primăvară, unde voi avea întâlniri cu românii din Michigan și din Chicago. Desigur că voi reveni pe larg cu toate detaliile. Este o experiență pe care o aștept cu drag și care va deschide perspectiva altor evenimente în zonă.

Anul 2018 va veni cu definitivarea schimbărilor începute deja. Pentru mine anii sunt legați unul de altul, nu sunt demarcați. E bine să vezi ce ai reușit să faci din ceea ce ai plănuit, pentru a ști pe ce drum să mergi mai departe. Sunt tot mai bogată cu fiecare an, prin oamenii pe care-i cunosc și cu care mențin legături. Nu e ușor, dar unde ar mai fi farmecul? Și cred că cel mai prețios lucru este să știi că faci ceva care îi este cuiva de folos la un moment dat. La rândul meu, am fost ajutată și susținută, și din toate această rețea de empatii se nasc poveștile de neuitat. În continuare le colecționez și le scriu.

Vă mulțumesc celor care mi-ați fost și în acest an alături, prin orice mod, și vă doresc ca anul care vine să vă ajute și mai mult să vă cunoașteți mai bine pentru a face ceea că visați! La mulți ani!

Foto Radu Bădoiu