De fiecare dată când august îi pregătește așternutul lui septembrie, mă cuprind niște sentimente amestecate. Mie mi-a plăcut întotdeauna toamna, chiar și când eram elevă, pentru că abia așteptam să-mi revăd colegii după vacanța mare. Apoi, peste ani, în postura de mamă de elevă, cu emoțiile din ce în ce mai estompate odată cu trecerea anilor, când deja se învățase să meargă singură la școală. Rămăsese doar grija pachețelului cu mâncare, pentru care, fie mă trezeam dimineața devreme, și-l făceam până dădea cafeaua în clocot, fie noaptea târziu, după miezul ei. Port nostalgia acelor momente în care cream diverse combinații alimentare, astfel încât să nu se simtă că se repetă vreun ingredient. Erau printre puținele momente cu mine și, oricât eram de somnoroasă sau de obosită, îl făceam cu multă dragoste. Puneam în acel pachețel o parte din energia mea și, pe parcursul zilei, îmi imaginam cum e devorat într-o pauză gălăgioasă, de multe ori prea scurtă pentru a mânca un măr. Acum, studenta își mai face singură de mâncare.

Sunt luni bune, peste doi ani, de când dimineața, când beau cafeaua, găsesc „pachețelul” cu energie sub forma unui mesaj în chatul de pe Facebook. Nu le-am contorizat, câte au fost de când am început să public cărți, o perioadă am reușit, apoi n-am mai putut ține pasul. Dar am răspuns fiecărui mesaj, comentariu, tag, share. De curând am aflat de „mesajele filtrate” și am dat de unele trimise chiar și anul trecut, oamenii au scris, nu m-au mai contactat. Le-am reînviat și le-am cerut scuze, le-am explicat că erau în spam. Și s-au bucurat, iar eu le-am spus că mă bucur și mai mult de vorbele lor frumoase, că, uite!, în spam nu găsești doar mesaje de la generali americani, flăcăi români, arabi, turci etc, care au rămas blocați de pe vreun site de dating.

Sunt luni bune, aproape trei ani, de când nu este zi să nu primesc mesaj sau fotografii de la cititori, cu cărțile mele. Și, dacă se întâmplă, așa cum ni se mai întâmplă, să am o zi proastă, știu că trebuie doar să deschid mesageria, ca să mă încarc pozitiv. Mă amuză când o carte este citită de un cuplu, soț și soție, și îmi trimit instantanee cu fețele lor din timpul lecturii 🙂 Sau când cineva de peste Ocean mi-a trimis poza în care citea una din cărțile mele printată pe coli, de pe ebook, pentru că nu suportă lectura digitală.

Ziceam că am sentimente amestecate în această perioadă, nostalgie, bucurie, speranță…Acum trei ani, pe vremea asta, îmi intra la tipar prima carte, „Zilele amanților”, Editura Herg Benet. De atunci, fiecare august-septembrie va fi ca amintirea unei prime iubiri. Primul pachet cu cărțile mele…Pachetul meu de energie, pe care „copiii” mei, cărțile, mi-l returnează în doze zilnice prin minunații oameni care mă citesc. Iată câteva mostre din luna august, plus câteva fotografii, care îmi colorează mesageria:

„Buna, vreau doar sa îți mulțumesc pentru cărțile tale. Le-am găsit întâmplator intr-o zi in Cărturești și am vrut sa le cumpăr pe toate ca sa fiu sigura ca susțin un autor roman. Am rămas foarte plăcut impresionata. Le-am citit pe toate, una după alta, fără sa le las din mâna. Felicitări din tot sufletul și îți mulțumesc pentru accept.”  (Cătălina)

„Îmi place cum și ce scrii. Ai un super stil” (Ovidiu)

„Cand apare urmatoare carte din seria „Amantii”?”

„Sunt minunate cărțile tale , le ador . Le citesc şi le recitesc şi le voi recitii probabil la infinit. Nopțile amanților m-a captivat intr-o lume imaginară fantastică cu bune si rele, aventuri, fericire,tristețe . Este ceva din viața reală ? Sau totul este imaginar?” (Elena)

„Am citit toate cărțile dvs nu pot sa spun decat cuvinte de lauda . În dimineata aceasta chiar am avut o surpriza cand am vazut mesajul de la dvs. Ma bucur enorm . ”(Roxana)

„Buna seara, in primul rand vreau sa va multumesc pentru bucuria imensa pe care mi-ati facut-o, aceea de a citi cartile dumneavoastra! Sunt volume deosebite, realiste si in fiecare capitol din cartile dumneavoastra ma regasesc. Multumesc pentru efortul depus de a ne delecta simturile cu o asa deosebita lectura. Ma bucur si ca am avut placerea de a va cunoaste personal.” (Petronica)

„M -ati cucerit de la prima pagina !!!! Abia astept sa vad ce urmează”(Andreia)

„Gata,am terminat cu amantii ,am citit si ultima carte Divorturile Amantilor….uimitor cat de mult ma regasesc in aceasta poveste.Si cand ma gandesc cat de fiudat am descoperit aceste carti…..stateam la cozile infernale de la Registrul Comertului si am inceput sa rad cand am citit un fragment de carte on line,apoi am comandat fiecare carte rand pe rand si ma regaseam tot mai mult in poveste.Multumesc !!!! Va imbratisez cu drag,sper sa am ocazia sa va cunosc intr-o zi .” (Daniela)

„Buna ziua, vreau doar sa va felicit pentru cartie dumneavoastra…sunt minunate si mi au placut ff tare …sunt amuzante ….le am citit cu ff mare placere” (Nina)

„Buna ziua scriitoarei mele preferate ?
Am savurat Amanții in toate formele și cu toate peripețiile lor… Am trăit fiecare aventura, am ras, am tresărit, m am întristat cu fiecare capitol din minunatii Amanți.
Pe când continuarea?
„Divorțurile Amanților” m au lăsat in suspans…
Te imbratisez cu mult drag, Corina Ozon!
Felicitări pentru modul in care Reușești sa dai viața unor personaje rupte din realitate! Mult succes in continuare! O zi binecuvântata!”  (Corina)

„Bună dimineața! Mulțumiri pentru lectură! „Amanții” tăi m-au ținut trează jumătate de noapte… E drept că am început cu cartea a patra însă promit să-i iau la rând în viitorul nu foarte îndepărtat. Zi frumoasă, cu zâmbete şi inspirație” (Corina)

„De abia astept sa cumpar si pana ma voi vindeca de tine”” (Ramona)

„Cartile care mi-au adus zambetul pe buze , care reprezinta oamenii de zi cu zi, stari, traiti, sentimente . Cum m-am apucat de ele nu le -am lasat din mana pana nu le-am terminat de citit ! Multumim, om frumos” (Elena)

„Sincera sa fiu mi-as fi dorit ca seria asta sa nu se mai termine in veci. Sa fie asa,fara sfarsit.” (Sorina)