Coperta-Pana-cand-ma-voi-vindeca-de-tine       Am lansat cea de-a patra mea carte, „Până când mă voi vindeca de tine” (editura Herg Benet), pe 4 iunie, la Salonul internațional de carte Bookfest. Am schimbat registrul și intru într-o nouă etapă. Nu înseamnă că renunț la ceva, dimpotrivă, merg înainte cu tot ce am strâns frumos în bagaj până acum. Trilogia „Amanților” îmi este atât de dragă, încât, dacă cineva mi-ar cere să o vând în schimbul a nu știu ce ofertă de nerefuzat, aș simți că îmi vând sufletul. La această a patra carte am început să scriu înca dinainte de „amanți”, am și postat atunci încercări pe blog. Apoi am intrat atât de mult și intens în spiritul Zilelor, Nopților…încât am abandonat scrierea acelor schițe. Dar îmi răsăreau foarte des în minte și, printre volumele trilogiei, mai adăugam o notă. O făceam oarecum pe furiș și deloc lesne, pentru că, vă rog să mă credeți, nu e deloc ușor să-i faci pe oameni să râdă, apoi să scrii în cu totul alt stil. Cine știe înțelege ce spun. Dar mie mi-a plăcut să scriu, cuvintele mi se așterneau pur și simplu în cap și eu le transcriam. După ce am lansat „Amanții 3.0”, m-am apucat imediat de șlefuit și scris la noua carte. Era un copil conceput prematur și care a așteptat tot timpul să ajungă la momentul în care poate ieși în lume.

Este un volum de proză scurtă, pentru că așa l-am gândit de când scriam la el, din 2014, conține 10 texte, povești ale unor cupluri, care s-au cunoscut în diverse conjuncturi (de fapt, conjuncturile acestea m-au tentat!), toate inspirate din realitate. De altfel, editorul așa a scris pe coperta cărții, după ce mi-a citit manuscrisul: Povestiri din realitatea despre El și Ea. Scriu despre oameni, despre dragostea intensă și despre despărțiri. Despre punctul acela de răscruce care răstoarnă situații și face ca nimic din ce era înainte să nu mai fie la fel. Desigur, am stilizat totul, am schimbat nume, orașe, pentru protecția celor care m-au inspirat (cu voia lor). Este posibil ca după hohotele de râs provocate de cărțile mele de dinainte, aceasta să vă șocheze, acum nu prin limbaj (sic!), cât prin abordarea total diferită. Cine îmi citește și siteul dupa35.com, lansat de curând, va regăsi ceva din spiritul acestuia. Însă în carte am pus pe tavă o inima despicată, cartea toată fiind o disecție a dragostei defuncte. Poveștile nu seamănă una cu alta și sper că vor reuși să răspundă unor întrebări care mai bântuie sufletele zvâcnind. Eu mi-am dorit mult să o scriu și mă bucur că am dus „sarcina” mai departe fără probleme. De dragoste nu te vindeci, nici nu ar fi bine, cred. Însă de rănile provocate de ea te vindeci mereu printr-o altă dragoste sau…citiți în carte! „Terapia” nu e ușoară, uneori pare imposibil de urmat, dar ieșim mereu la liman. Chiar mai puternici.

Le mulțumesc mult scriitorului și editorului, Alexandru Voicescu, lui Victor Kapra (blogger și jurnalist) și lui Cristian Munteanu (psiholog), care au scris și pe coperta a patra a cărții. Volumul poate fi achiziționat de aici.

UPDATE: cartea „Pana cand ma voi vindeca de tine” se afla pe locul 2 in topul vanzarilor editurii la Bookfest.

Mai jos, câteva momente din timpul lansării.

Foto Edi Neacșu