11227514_1002119863155291_6691360561235296144_n

        Orașul Tîrgu-Mureș era ultima oprire în turneul trasat acum două luni. Invitații mai aveam și în alte localități, însă doar exprimate ca dorință. În unele s-a și concretizat, pentru că, așa cum am tot spus, vin cu drag oriunde sunt doriți „amanții”, însă când se organizează ceva pe plan local. Parteneri de nădejde în acest nebun și curajos demers au fost și sunt fanii cărților mele, membrii fanclubului „True Blue” din diverse localități ale țării. La Tîrgu-Mureș am fost pe 9 mai, ca să lansez „Zilele amanților”, și nu mă gândeam atunci că voi reveni așa curând cu continuarea, „Nopțile amanților”. Este cea mai rapidă revenire a mea într-un loc unde am fost deja cu primul volum. Când am ajuns prima oară, la inițiativa lui Petru Luncan, aveam doar câțiva cititori acolo și a fost o provocare pentru mine să vin să vorbesc despre carte. În luna iunie, m-au căutat două fete, Smaranda Fărcaș și Daniela Suhanea, ca să vin cu „Nopțile…” la Tîrgu-Mureș. Dăduseră de carte prin blogul meu, la sugestia unei prietene de-a lor, Anamaria Ungur. Îmi citiseră ambele cărți și le plăcuse. Eu începusem deja să plec prin țară și mi s-a părut că ar fi prea repede să mă întorc după două luni. Însă Smaranda și Daniela, angajate la compania REEA, au insistat și nu am putut rezista entuziasmului lor. Așa că, după Timișoara, am inclus și Tîrgu-Mureș. Și bine am făcut. Pentru că cele două fete s-au dovedit a fi profesioniste desăvârșite în organizarea evenimentelor. S-au ocupat de la cazare și promovare până la detalii de coafor. Am stat la Hotel Grand, în centrul orașului, în condiții excelente. De la fereastră vedeam panorama orașului, de care m-am îndrăgostit. Data trecută am stat puțin și nu am apucat să văd mare lucru. De fapt, toate drumurile pe care le-am făcut cu cărțile mele au fost o permanentă încântare. Am ajuns în locuri în care nu am fost niciodată, am văzut peisaje pentru care mi se părea că nu îmi ajung doi ochi ca să le cuprind. Am rămas fermecată de Cluj, Alba Iulia, Sibiu, Lugoj. În toate orașele prin care am trecut am lăsat o bucățică de suflet și de speranță.

Lansarea „Nopților amanților” la Tîrgu-Mureș a fost un succes. Dublin Irish Pub, locul ales pentru eveniment, a fost plin, am recunoscut printre cei prezenți figuri de la lansarea trecută. Jurnalistul Adrian Giurgea a făcut o prezentare foarte interesantă a scriiturii mele, iar actorul Sergiu Marocico, de la Teatrul Național Tîrgu-Mureș, a dat viață unui Mircea autentic, lecturând „Amantul însurat și consolarea”. Ciprian Suciu și Felix Romanța au creat o ambianță muzicală adecvată în sunet de saxofon și orgă electronică. Publicul, mai timid la început, a interacționat și am răspuns unor întrebări interesante. La autografe s-a făcut coadă, s-au cumpărat și „Zilele amanților” și „Nopțile amanților”. Am cunoscut oameni pozitivi și deschiși și, mai ales, mi-am făcut prieteni. Lansarea a fost urmată de un afterparty. Am plecat din Tîrgu-Mureș cu sentimentul că voi reveni curând 🙂 Vă mulțumesc!

Și, pentru că așa cum spuneam la început, s-au ivit noi provocări, pe 1 august voi merge la Buzău, în Galleria Mall, la emisiunea Mădălinei Manolache. Iar pe 7 august, pe litoral, la Plaja de carte, în Vama Veche.

Au avut grijă cum arăt Ioana Tănase Manufactory și Lara Handbags.

Foto Dan Costin Caciula