Am avut un sfârșit de săptămână plin de adrenalină, dar foarte bogat. Am cunoscut oameni interesanți și buni. La Craiova am ajuns pe 7 mai, unde aveam programată lansarea „Zilele amanților”, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, la invitația unor bloggeri foarte mișto. Totul a pornit de la o discuție pe fan grupul cărții, în care Raluca Marcu a adresat ideea de a veni în Bănie cu cartea. S-a mișcat atât de rapid, încât în câteva zile, era totul organizat. Așa i-am cunoscut pe Cosmin Dragoste, managerul Casei de Cultură și gazda evenimentului, și pe Daniel Botea, doi oameni pe care te poți baza. La lansare a venit multă lume, aveam aici un nucleu mic de cititori, dar nu suficient incât să știu care e pulsul. Ianolia și Luiza, alte două bloggerițe simpatice, au vorbit și ele despre cartea mea. Craiovenii sunt un public cald, dornic de lectură și foarte sociabili. Voi reveni cu siguranță cu „Nopțile amanților”.

         Sâmbătă, 9 mai, am ajuns la Târgu Mureș, datorită lui Petru Luncan, un alt fan al cărții, un tânăr extraordinar, care a pus mult suflet ca să iasă totul bine. Atelierul de cafea, locul ales pentru lansare, este una dintre cele mai frumoase cafenele pe care le-am văzut. Petru a organizat totul profesionist, am avut și doi dansatori, Veronica și Mircea, care ne-au oferit câteva momente de tango, iar regizorul Liviu Pancu a avut intervenții savuroase. Pentru mine a fost o provocare să vin cu cartea „Zilele amanților” la Târgu Mureș, pentru că nu eram mai deloc cunoscută. Cei prezenți la lansare au fost puțin rezervați la început, dar după o suită de lecturi s-au dezghețat. În primul rând, au fost oameni de vârste diferite, de la tineri la pensionari, apoi au recunoscut că nu erau familiarizați cu genul de scriitură „fără perdea”, dar nici nu le displace. Drept dovadă, coada la autografe și rugămintea de a reveni cu „Nopțile amanților”.

În ambele orașe voi reveni cu plăcere și foarte curând. Amanții sunt niște cuceritori, doar se știe 😉 Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat în aceste evenimente, de neuitat pentru mine. Și mulțumesc lui Cris Maria, Mihaelei și lui Sorin Bălan, minunații fani și prieteni, care m-au însoțit de la București pe drumurile mele.

Foto Bogdan Dănescu și Sorin Bălan.