Am bifat primul oraş de pe harta lansărilor romanului „Zilele amanţilor”: Braşov. Ştiam că mă voi simţi bine, mai mult, m-am simţit ca acasă. Nu eram pentru prima oară acolo. De mică sunt familiarizată cu locurile de la poalele Tâmpei. Iubesc Braşovul şi atmosfera caldă, pe care am regăsit-o mereu, indiferent de anotimp. Asa a fost şi acum. 

Evenimentul a fost găzduit de librăria „Şt. O.Iosif”, iar librarii ne-au întâmpinat cu prăjituri şi zâmbete. Sala era pregătită, iar vitrina foarte frumos aranjată. Oamenii au început să vină înaine de ora anunţată, iar sala s-a umplut în scurtă vreme.

Trebuie să reamintesc că împreună cu amanţii s-a lansat si romanul „Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes” de Cristina Nemerovschi, „regina literaturii dark”, cum este denumită. De data aceasta însă, Cristina a surprins cu o carte cu totul diferită, un pamflet la adresa lumii literare, plin de umor si fină observaţie. La lansare a venit şi Petronela Rotar, pe care „o ştiţi de undeva”, iar acum e „alive”. A vorbit despre amanţi şi Anghelescu şi am evocat cum mi-a zis şi ea să scriu o carte cu textele mele de pe blog şi cum mi-a făcut recenzia. Cătălin Bădulescu, care mi-a fost coleg la Antena 1, a vorbit despre perioada în care împărţeam redacţia, dar şi despre cartea „Zilele amanţilor” ca fenomen. El a venit la Braşov de la Bucureşti, gonind ca la raliu ca să ajungă la timp. Moderator a fost Alexandru Voicescu, editorul Herg Benet Publishers.

Am avut parte de multe surprize: la librărie mă aşteptau două sculpturi de la maestrul Croitor Ioan Brădescu. Apoi a venit tocmai de la Sf Gheorghe Gabi Rusznak (prietenă veche din Timişoara) împreună cu soţul ei. Şi, ca să vedeţi cum se leagă lucrurile, Gabi este nepoata sculptorului Peter Jecza şi predă cursuri de olărit. Mi-a adus în dar o minunată cană făcută de mâinile ei.

A venit şi Dan Bida, fost operator la Antena 1, cu care am făcut filmări minunate pe vremuri. Acum e stabilit undeva, pe Valea Prahovei, şi a venit special ca să mă vadă. Una dintre bloggeriţele mele fidele, Loredana Buciumeanu, o fiinţă gingaşă şi sensibilă, a venit ca să-i vadă pe amanţi cum se lansează pe viu.

Desigur, i-am văzut în carne şi oase pe cei care mă citesc şi cu care comunicam doar virtual. Frumoase momente…

Ce mai încoace şi încolo, a fost o lansare frumoasă, caldă şi foarte bine organizată.

Urmează Gaudeamus 2014. Iată şi „discursul” meu de la eveniment:

Aici găsiţi mai multe filmuleţe, inclusiv lecturile autoarelor. Iar mai jos, cîteva instantanee de la Braşov. Mulţumesc, Andra Tamaş, pentru fotografii!