photo
                 Tare îmi plac soțiile de bărbați celebri care nu se complac în ruptul capului să șadă bine-mersi în umbra soțului acasă. De Nicolae Voiculeț, vrăjitorul naiului, sigur că am auzit și nu de ieri. Însă pe Oana, soția lui, am cunoscut-o mai întâi. Că e tânără și răpitor de frumoasă, vă veți convinge singuri. Însă eu vă asigur că are și o minte brici. Și un bun simț din altă epocă. Ne-am întâlnit de câteva ori pentru că ea considera că as putea să îi dau feedback-uri utile la nișe proiecte. Nicio fiță, aroganță sau aerul de ”totul mi se cuvine”, cum întâlnim adesea în cazul soțiilor la care fac referire. Muncitoare, serioasă, dedicată, i-ar fi fost ușor, doar e nevasta marelui naist Voiculeț, nu-i așa?, să angajeze pe cineva ca să-i facă treaba. Dar nu, Oana vrea să facă ceva cu capul și puterile ei. Este mama unei fetițe, Maria, pe care o crește în același spirit frumos al respectării valorilor. Soțui îi este alături, împreună au organizat, de pildă, singurul concert umanitar pentru Japonia la Palatul Parlamentului. Alături îi este și acum, când Oana a inițiat un proiect în premieră pentru copii: dezvoltare personală prin turism cultural. Prima tabără are loc la Londra, între 18-24 iulie. Iar Nicolae Voiculeț va încânta atmosfera engleză cu naiul său magic.
Poți să descrii mai exact în ce constă și care este elementul de noutate al acestui proiect pentru copii?
photo (1)Este vorba despre dezvoltare personală prin turism cultural. Principiul are la bază psihologia adleriană și mai exact pașii sau elementele principale la care trebuie să lucrăm de-a lungul copilăriei pentru a deveni un adult echilibrat: relția cu noi înșine, relația cu natura, relația cu cei din jur, relația cu școala care se transformă apoi în relația cu meseria sau cu ceea ce alegem să facem. Workshop-urile sunt personalizate pentru fiecare loc reprezentativ în care ajungem și fac parte din planul pentru dezvoltare personală creat de colaboratoarea noastră, Mihaela Oancea, psiholog, psihoterapeut și formator. De exemplu, cand vom vizita Turnul Londrei  vom face un workshop care se numește „construim echilibrul” și care are ca scop cooperarea, planificarea, conștientizarea de sine. Taberele vor avea loc atât în țară, cât și peste hotare.
Un element foarte important este că alături de aceste workshop-uri, copiii vor beneficia de interacțiunea cu personalități celebre din țara respectivă. Vor avea ocazia să îi cunoască, să le afle povestea și să se bucure de aceste clipe unice, pentru mulți dintre ei. Pentru că ne luptăm cu fundamentarea valorilor, este extrem de important să le oferim copiilor noștri repere și modele la care să aspire. În Londra o vor cunoaște pe celebra actriță româncă Ana Maria Marinca, pianistul Sergiu Tuhuțiu, Nicolae Rațiu, Raluca Ragab – CEO Goldman Sachs și mulți alții.

photo (2)Cum ți-a venit această idee?
Ideea mi-a venit într-un moment de regret cu privire la ce se întâmplă în jur. Părinții nu mai au timp de copii, iar copiii sunt lăsați liberi, fără direcție. Așadar au acces la media și la toate formele de agresivitate, sexualitate și vulgaritate.
Având un networking de oameni valoroși, inclusiv Ambasadori ai Turismului Românesc, personalități marcante aflate peste hotare, m-am gândit să îi pun împreună și să creez un concept de tabere pentru copii care să aibă un impact pozitiv asupra lor.
Avem tabere sportive și  de limbi străine, dar nu există tabere care să le trezească copiilor aspirația și apetitul pentru cultură și performanță. Motivația se trezește prin puterea exemplului și, atunci când vezi români care au ajuns celebri, dorești si tu să fii ca ei!
Taberele sunt create pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani. Vârsta la care se poate crea un fundament valoros pentru viitorul lor.
Cu cine colaborezi?
Colaborez cu artiști, oameni din showbiz, din management, din marketing, personalități de succes din domenii diferite.
Călătoresc cu Gianina Corondan, cu care implementez workshop-urile. Avem în comun dragostea pentru copii și pentru călătorii.
Soțul tău este un apreciat artist de talie internațională. Va fi folosită imaginea lui în acest proioect? Mai ales că vorbim de un proiect cultural.
Sigur că da. Nicolae Voiculeț  călătorește cu noi la Londra în tabăra care va avea loc între 18 și 24 iulie.
Va suține un concert la Institutul Cultural Român pentru acești copii.
Este activ în toate programele cu copii și sunt încântată de implicarea și susținerea acordată proiectului meu.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.exploringculture.eu
Oana are background în comunicare ( agențiile de publicitate Ogilvy, The Group și Tempo). Freelancer PR pentru zona fashion – beauty. Organizare evenimente culturale și concerte. Marketing muzical.Colaborări cu Camera de Comerț România Japonia.