tocmai ce am venit din vacanta. am stat 2 saptamani la Paris si cu relaxarea si zambetul francezilor am calatorit in gand pana acasa. chiar planuisem si ce sa scriu. pt ca eram prea entuziasta de vacanta asta pt care m-am pregatit ca de sarbatoare.

au fost suficiente 2 vesti si 1 zi la serviciu ca sa imi piara energia acumulata. mai intai am aflat ca a murit Carmen Vasile, reporter la TVR. avea doar 35 de ani. o cunosteam. era o blonda cu ochii mari, frumosi, gura senzuala si o silueta de balerina. am remarcat delicatetea cu care se adresa cuiva, sa nu deranjeze. un ziarist profesionist si cu bun simt. n-am stiut niciodata ca e bolnava. nimic nu arata asa ceva. era frumoasa si desteapta. si azi nu mai e.

in aceeasi zi am aflat ca un amic din virtual s-a sinucis. Marius Baciu. s-a impuscat. locuia de ceva ani in SUA, avea casa, gradina, job, liniste. asta din ce spunea el. era poet. ultimul post pe blogul lui se numeste „Cantec de lebada”…si nimeni nu si-a dat seama ca ceva cu el nu merge. pt ca avea perioade cand disparea pur si simplu.

insa eu cred ca nu mai avem timp sa vedem ce se intampla cu cei din jurul nostru. daca sunt bolnavi, daca au probleme, daca ceva ii framanta. si , cand se intampla astfel de cazuri, atunci isi pierd din importanta meschinele probleme care ne macina zilnic, cum ar fi cele de serviciu. pt ca oricum nu conteaza si nu contezi decat daca:

1. ai fost candva amanta unui sef (nu conteaza care, dar de preferat sa fie ala mare)

2. accepti compromisuri dupa compromisuri

3. esti lingusitor

4. ai tupeu si esti mincinos

5. ai/ai avut pe tata cu o functie mare pe undeva

6. esti incapabil, dezorganizat si nu te pricepi la ceva anume.

daca nu corespunzi niciunui punct, plangi, te superi. insa cand vin 2 vesti triste despre 2 oameni tineri care au plecat definitiv, iti stergi lacrimile si iti spui ca toate astea sunt prostii si ca oricum nu mai conteaza…