genialul Stephen Hawking a mai socat inca o data prin declaratiile sale, cu ocazia unui interviu pentru CNN. dupa ce a anuntat transant acum cateva luni despre o iminenta invazie a extraterestrilor, ilustrul fizician a spus ca teologia este inutila! in cea mai recenta carte a sa ,”The Grand Design”, Hawking afirma ca „Gravitatia si teoria cuantica determina creatia spontana a universurilor din nimic” ; „Stiinta raspunde din ce in ce mai mult la intrebari care intrau in sfera religiei. Explicatiile date de stiinta sunt complete. Teologia este inutila”…

„Poate ca Dumnezeu exista, insa stiinta poate explica universul fara a fi nevoie de un creator”a sustinut Hawking in cadrul emisiunii „Larry King Live”, unde a vorbit de noua sa carte. sigur, spusele lui Hawking au starnit si vor starni controverse mari. si culmea este ca nici nu ar putea fi judecat, avand in vedere destinul crud ce i-a fost harazit.

in varsta de 68 de ani, aflat la a doua casatorie si cu 3 copii, fizicianul englez este un teoeretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani. la varsta de 21 de ani este diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica, o boala care paralizeaza muschii corpului in mod progresiv si ireversibil. astfel ajunge imobilizat si isi pierde si vocea. poate comunica doar prin intermediul unui computer special creat de un prieten pt el, care poate fi controlat cu miscări ale capului si globilor oculari, la o viteză de cincisprezece cuvinte pe minut. cu toate acestea Hawking este f activ in mediul stiintific: preda, cerceteaza, sustine prelegeri si conferinte, scrie carti. totul prin intermediul computerului si complet imobilizat in scaunul cu rotile ! este preocupat de modul in care s-a format universul si cum a evoluat de la marea explozie „The Big Bang”.

poate fi vorba de un personaj fascinant, care isi foloseste la maximum ceea ce ii functioneaza la parametri optimi-creierul, sau poate fi vorba de marketing pt a vinde bine o carte si o idee. un lucru este cert : Stephen Hawking e genial pt ca , paradoxal, in ciuda situatiei in care se afla, reuseste sa-si sustina atat de ferm conceptiile.