foto Mediafax

„Bebeluşii ţipau de durere. Am smuls furtunul cu dinţii. L-am luat în braţe, şi-a deschis un ochişor albastru, micuţ, ca o boabă de piper” este marturia exclusiva in GANDUL a celui care a coordonat prima echipa de salvatori ai bebelusilor din nenorocirea de la Maternitatea Giulesti. citind asta spun ce am mai spus : suntem un popor care nu are grija de copiii sai, care nu e preocupat sa le ofere conditii si confort. am devenit niste entitati preocupate doar de ce salariu avem, nu fac asta ca nu sunt platit, nu ma intereseaza. asistenta care nu se ridica de pe scaun fara o bancnota varata in buzunar, medicul de familie preocupat doar sa-si incarce lista cu pacienti fara sa vada daca mai traiesti sau ai murit , invatatorul sau profesorul care te sfatuieste sau pur si simplu te determina sa iei meditatii la copil, pt ca el nu face fata si, nu-i asa ?, e si prost platit .

da, sunt salarii mizere, sisteme care crapa, politicieni incompetenti si nepasatori. dar cat costa sa fii om ? ce salariu trebuie pt asta, sa fii acolo unde e nevoie de tine?

daca pompierii n-ar mai interveni pt ca sunt nemultumiti de salariu? sunt convinsa ca banii pe care-i primesc nu sunt suficienti pt cate fac.

daca ziaristii n-ar mai transmite de la 40 de grade C sau din viscol sau de langa cadavre sau de langa accidente sau sau de la mitinguri sau dupa zile in sir de stat pe la diverse sedinte ca sa prinda o declaratie , doar ca sa stiti ce se mai intampla ? va asigur din proprie experienta ca salariul unui ziarist nu merita toate acestea. da, am avea o tara in flacari cu televizoarele stinse…

daca nimeni nu ar mai face nimic pt ca e prost platit ? ce s-ar intampla? macar o data am vazut o lectie de simbioza , platita cu vietile nevinovate din pacate, intre spitale, ambulante, medici, pacienti.  dar am putea fi asa oricand e vorba de oameni bolnavi ? fara sa fie vreun cataclism, cu banii astia putini pe care ii avem , macar putem fi oameni .