Toamna aceasta am publicat la Editura Herg Benet o nouă carte, un roman pentru care m-am documentat doi ani, și pe care mi l-am dorit să-l scriu din momentul în care am dat peste o poveste care mi s-a lipit de suflet. O poveste reală, foarte puțin cunoscută, pe care eu am integrat-o în altă poveste din zilele noastre. La fel ca în cazul celorlalte cărți, mi-a dat o gamă de stări pe perioada scrierii. „Dincolo de furtună” se poate afla oricare dintre noi, dar cel mai important este cu cine o străbatem. Este vorba despre două povești de iubire din perioade temporale diferite, care se regăsesc printr-un calcul al destinului iar una o duce pe cealaltă mai departe. Acțiunea are o întindere geografică vastă și mobilă, în SUA, Canada, Franța și România. Am schimbat numele personajelor, am creat și altele noi, dar tot din frânturi de realitate. Este o călătorie spre maturitatea emoțională, după eșecuri și dezamăgiri, în care speranța luminează orizontul înnegurat de furtună. Iar acest lucru e posibil prin puterea iubirii și a încrederii. De altfel totul începe chiar cu o călătorie, în avion. Prefața cărții este scrisă de criticul literar și istoricul Simona Preda, iar recenziile de pe coperta a patra au fost trimise de Mihaela Tudor, profesoară universitară la Universitatea Paul Valery, Montpellier (Franța), care este și coordonatorul științific al cotutelei mele franceze de doctorat; Ștefan Străjeri, jurnalist și scriitor din Detroit (SUA), de asemenea un documentarist excelent. Așa cum puteți observa, nu sunt întâmplătoare țările din care vin recenzorii, pentru că m-a preocupat ca feedback-ul să fie cât mai realist.
Coperta cărții este realizată de editorul Alex Voicescu și este absolut tulburătoare. Lansarea va avea loc la București, pe 23 octombrie, la Librarium TNB, librăria din incinta Teatrului Național București, de la ora 18.30. Iar pe 17 noiembrie voi fi cu „Dincolo de furtună” la Roma. Poate e prima oară când scriu puțin despre o carte de-a mea și simt pur și simplu nevoia să o las pe ea să spună ce are de spus. Poveștile sunt atât de consistente și cu un conținut dens de emoții, încât eu însămi am ieșit greu din ele. Veți vedea din carte ce se află dincolo de furtună. Este a zecea mea carte și încă am aceeași bătaie de aripi în suflet când îi dau drumul în lume. „Cel care te va lua de mână pe timp de furtună va rămâne alături de tine”.
Iată și recenziile, doar ca să puteți contura o idee până intrați în posesia cărții:
„O sensibilă selecție de locuri consensuale cu femei și barbați ne este propusă în acest roman semnat de Corina Ozon, cu o maturitate a scriiturii ce culminează în fiecare frază cu o speranță. Speranța devine un centru de viață secundă, reconstruind existențe frânte succesiv, feminine și masculine, sub forma unor identități private, dezrădăcinate, dar care se exprimă și trăiesc într-o comunitate globalizată de afecte și emoții.” Mihaela Tudor, Mihaela-Alexandra TUDOR, profesor universitar, Les Arcs-sur-Argens, Franța
„De partea cealaltă a furtunii” este prima carte a Corinei Ozon care transcende timpul istoric şi spaţiul geografic românesc. Prin talentul ei deja consacrat în cărţile ei scrise în cinci ani, Corina aduce în prim plan poveştile de dragoste ale unor români din două generaţii care au ales calea exilului, respectiv a emigraţiei; în ultimul caz, povestea urmaşilor lor. Cei din prima generaţie – oameni politici şi artişti de mare valoare – fac parte dintre acele personalităţi care au refuzat să facă compromisuri în faţa regimului străin instaurat în 1946 şi au ales drumul dureros al exilului. Cei din a doua generaţie reflectă imigraţia de la sfârşitul anilor 1980, începutul anilor 1990. Veţi întâlni o lume fascinantă, dureroasă, incitantă, impregnată cu mister, simbolism, referinţe către o lume trecută, a căutării şi regăsirii originilor; cu o acţiune de tip „roman poliţist”. Şi nu în ultimul rând cu iubiri predestinate. O poveste hollywoodiană! Nu întâmplător mare parte din acţiune se desfăşoară în San Francisco. Ca pasionat de istorie şi cunoscător relativ a naturii umane pot spune ca m-a fascinat această carte!” Ștefan Străjeri, scriitor, Detroit, SUA
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii și de pe libris.ro.
Se găsește în librării, iar în formatul ebook se poate descărca de aici.
Felicitări Corina! Abia aștept să citesc cartea. Sper din suflet să ajung pe 24 octombrie la TNB – lansarea oficială în București. Furtuni vin in viața fiecăruia dintre noi, dar mare adevăr ai subliniat în acest text simplu: „Cel care te va lua de mână pe timp de furtună va rămâne alături de tine.” Mult succes!
Mulțumesc, Laura! Te aștept, între timp s-a modificat data, va fi pe 23 octombrie. Să vii!
Ok 😉 Am actualizat agenda cu 23 Oct. O să fiu acolo ?
Minunat! Te aștept :*
Woooow, ce veste bună! Te felicit din inimă, draga mea!
Mulțumesc, Potecuță dragă! 🙂
Felicitări și succes, în continuare!
Mulțumesc mult!
Acum citesc cartea din locuința mea din sudul Amsterdamului. M-a prins atât de tare încât nu am lăsat-o din mâna decât atunci când mi s-a făcut sete. M-au luat niște emoții, mi-a creat niște stări speciale și îți mulțumesc!
Andreea, îți mulțumesc și eu! Primește scuzele mele pentru întârzierea cu care răspund, s-a lucrat la site câteva luni. Te aștept cu impresii, te îmbrățișez.