Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Scurt ghid de marketing în scriitură pentru neavizați

_DSC4536

        Acesta nu e un text ca să dau explicații, să mă justific sau să mă disculp. E pentru acele minți, care trăiesc în trecut și n-au avut în viața lor o inițiativă proprie. Altfel nu îmi explic cum de nu pot respecta munca unei persoane, care și-a văzut de treaba ei. Numai cine a avut totul de-a gata sau nu a fost bine pregătit pentru ceea ce și-a propus aruncă cu noroi fără nicio tresărire. Sau dacă e bine plătit să o facă. În condițiile de aici, poate nici nu trebuie să fie bine plătit.

Despre ce vreau eu să vorbesc acum: De un timp încoace, am început să deranjez. Mai exact, până să scriu cărți. Înainte nu deranjam deloc. Cel puțin nu auzeam eu. Am început să fiu luată la mișto pentru faptul că menționez ținutele și accesoriile asigurate de diverse branduri românești, precum o divă. O mică precizare, o parte mi le-am cumpărat eu. Dar să facem un pic de pauză de invidie și să gândim la condițiile oferite de minunata noastră societate. Editurile nu sunt la nivelul celor din Vest, care dispun de departamente proprii de PR și Marketing și creează adevărate industrii. Poate dintre cei care mă critică au avut ogasme la „Umbrele lui Grey”, fără să știe că în spate stă o industrie. Pe de altă parte, numărul mare de cititori este cel care conteaza în calea oricărui critic. Bun, revenind la umbrele noastre mioritice, editurile nu au cum să se ocupe de promovare, așa că singura soluție este ca autorul să-și promoveze singur cartea. Și o face cum se pricepe, cum simte și atât cât îi permite scriitura. Eu am norocul să beneficiez de un editor deschis la minte și de un gen de scriitură mai direct, care merge de minune cu întâlnirile cu cititorii. În plus, ocupația mea este de PR-ist. După ce am mers în primele orașe cu cărțile, am fost chemată în tot mai multe. Așa cum am mai zis, eu am un job, deci mi-am putut plăti cazările și transportul. La capitolul haine, era greu să scot 12 rochii diferite. Lucrez în PR și am viziunea mea despre cum trebuie să mă prezint în fața oamenilor. Asta nu înseamnă că mă interesează cum o fac alții. Întrebați orice creator de brand despre asta și veți vedea că nu poți construi nimic în jurul propriului produs fără să lucrezi la imaginea proprie. Am preferat firme românești, pentru că și cărțile mele sunt românești, desigur. Nu m-a interesat să fie nume de notorietate și nici să fie haine de lux. A fost o un ajutor reciproc, pe care eu îl salut. Și, nu, nu am avut 12 rochii de la firme. Mai departe: au venit către mine propuneri pentru accesorizare. Jur că nu aveam în casă decât gablonțuri, adică accesorii fără valoare. Pantofii mi-au aparținut în toate momentele 100%. Și zic să ne oprim aici cu detaliile.

Ceea ce trebuie să înțeleagă capetele pătrate, care nu văd decât o simplă prezentare de modă, este că toate acțiunile acestea țin de marketing și PR. Pentru că, doamnelor și domnilor, bun venit în capitalism! Din capitalism fac parte și scriitorii, oameni ai zilelor noastre, care merg cu metroul, au copii și fac cumpărături și de mâncare. Nu am avut chef să scriu acest text, dar mi-am dat seama că, dincolo de răutate, e și multă ignoranță. Pentru neavizați, amintesc faptul că întreaga campanie de promovare a cărților mele pe Social Media (implicit ținute&comp) a primit distincția „Silver for Excellence” la Gala PR Award 2015! Este o recunoaștere a specialiștilor, care știu cu ce se mânâncă piața asta plină de produse diverse și nu stau în vârful patului să bârfească rochiile altora. Jenant este pentru cei care bârfesc nu doar că mă iau pe mine în râs, ci și pe cei care muncesc la rândul lor la creațiile lor. Dar sigur, când vii cu ceva nou, se poate să ridici ștacheta și le dai unora de lucru. La muncă, nu la bârfă! Cred că am scris prea mult depre acest subiect și așa nu sunt crezută că nu am timp să dorm. Lucrez la o nouă strategie, ca să nu se plictisească ciocoflenderii 🙂

Anunțuri

2 comentarii la “Scurt ghid de marketing în scriitură pentru neavizați

 1. Adiere
  10/02/2016

  🙂 _https://www.youtube.com/watch?v=uuTgBw90oBw

 2. Adiere
  11/02/2016

  🙂 _https://www.youtube.com/watch?v=jiI5_qavc8g

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 08/02/2016 de în Puzzle şi etichetată , , , , , .

Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3.158 de urmăritori

Răsfoieşte-mă

Follow Corina Ozon on WordPress.com

Blog Stats

 • 378,575 hits
ARTĂ FOTOGRAFICĂ: WWW.ALEXMAZILU.RO/CANVAS/
Februarie 2016
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Drepturi de autor

Toate textele de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Nici un text nu poate fi preluat fara acordul autorului si/sau mentionarea sursei !
35+, by Corina Ozon

No matter the distance, there are connections.

A Study in Sarcasm

Ain't I a stinker?

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Cafeaua de dimineata

Cuvinte dintr-o ceașca de cafea

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

dana moica

photography

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Ce poate fi mai frumos ca poezia și mai dulce ca iubirea?

omintecreata

nimic nou si totusi...poate

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

V. Mior Gavrilan, un neîmblânzit

aici despre anti/de/socializare, apostazie, mizantropie, nihilism, neniism, miorism sau despre iluzia libertăţii

Gino Stefan

Contemporary artist

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

BUCUCICRISTINA

Vrei să fii original? Atunci fii tu însuți. . .

%d blogeri au apreciat asta: