giostudio piele
       La începutul lui septembrie, sunt invitată la Sibiu, la un eveniment interesant, care se află la a treia ediție: Festivalul de pe Scări. Tematica din acest an este tricoloră: roșie, galbenă și albastră. În seara albastră, va fi prezentată colecția de haine și accesorii „True Blue”, care vor purta numele personajelor cărților mele, „Zilele amanților” și „Nopțile amanților”. Ediția limitată este realizată de Gio Epure, pe care am cunoscut-o în timpul turneului meu, la lansarea de la Sibiu. Gio lucrează în turism, spune ca e o veșnic călătoare. În timpul liber, creează bijuterii din piulițe, are ateliere de creație pentru copii și adulți, iar acum vine provocarea hainelor, cu „True Blue”. Sunt curioasă cum va arăta rochia cu numele lui Cati.
3 (1)De unde ți-a venit ideea unui stil eco-friendly și industrial în fashion? Care a fost prima ta creație și de unde îți procuri materialele?
Prima mea creație a fost o pereche de cercei „candelabru”, eram înnebunită dupa cerceii voluminoși. Am ieșit de la serviciu (pe atunci lucram în Agenția de Turism și eram studentă în ultimul an la Economia Comerțului, Turismului și a Serviciilor) și am găsit un magazin cu articole de crafting. N-am stat deloc pe gânduri și mi-am luat ce mi-a trebuit pentru cerceii perfecți. Nu știam eu să caut tutoriale pe Youtube, cum face toata lumea acum; cred că nici nu erau, oricum. M-am chinuit un pic să-mi placă; nu voiam să arate ieftin și urâți, voiam sa fie zalele frumos rotunjite și să aibă aspect „curat”. M-am dus cu ei la facultate și am am avut prima cerere de încă o pereche la fel, fix atunci! Aveam clienți mulți, însă am considerat că trebuie să trec la un alt nivel, așa că, în ziua în care am descoperit piulițele, ce fain lucesc ele în lumină și că pot înlocui mărgelele cu ele, am hotărât să mă axez pe ceva nou. Nu mi-am dat seama că urma să învăț efectiv consumatorii de handmade cu ceva nou și că vor trece trei ani până să am clienți constant la așa ceva. Știam însă că vreau să îmi găsesc o nișă, ceva neexploatat. Și le-am descoperit, de fapt, făcând primul suport pentru mărțișoare, când mi-au rămas în plus câteva zeci de piulițe. Practic, le-am reciclat. Acum le cumpăr direct cu scopul de a crea bijuterii handmade și am furnizori cu care colaborez de trei-patru ani. Furnizori care așteaptă în general să le treacă pragul bărbați, nu domnișoare care să decoreze cu cristale ceea ce vând ei acolo!
gio eu (1)Ce presupun rochiile create de tine? Au ceva eco-friendly și ele?
Prima oară când am creat îmbrăcăminte a fost, de fapt, conceperea unor uniforme pentru o pensiune de munte. Apoi, o colecție de costume de baie, iar acum am trecut la rochii, odată cu finalizarea studiilor de design. În afară de accesoriile create de mine, rochiile „True Blue” nu au nimic eco friendly, însă următoarea colecție va fi din țesături naturale. Îmi doresc de vreo  trei ani să fac haine cu imprimeuri maramureșene și motive românești.
De ce colecția „True Blue” și ce conține?
Această colecție de rochii se numește „True Blue”, pentru că s-a legat frumos de povestea care urmează să aibă loc în Sibiu, la începutul lunii septembrie. Am conceput, alături de asociația Eticheta Handmade și echipa care organiza Festivalul de pe Scări, ediția din acest an. Festivalul trebuia să continue, așa că ne pregătim de a treia ediție cu forțe unite. Tematica acestui an este tricoloră: o Vineri roșie, o Sâmbătă galbenă și o Duminică albastră. După ce ne-am gândit să te invităm aici pentru lectura de carte, mi-a picat fisa cum că fan-clubul tău este TRUE BLUE și că te-ai încadra perfect duminicii noastre albastre, iar colecția pe care trebuie să o pregătesc poate fi dedicată cărților tale; de fapt personajelor din volumele Zilele si Nopțile Amanților. E o colecție restrânsă, ediție limitată, cu o poveste creată de tine, potrivită femeii, după cum se va putea vedea. Aici pregătim o mică surpriză!
„Festivalul de pe Scări se află la a treia a ediție si este , după cum l-au definit alții, o manifestare de artă și talent în cea mai neconvențională locație urbană. Festivalul de pe Scări înseamnă: ateliere, expoziții, concerte live , discuții libere și, mai ales, trei zile cu multă voie bună. Festivalul „se întâmplă” în spatele Bisericii Evanghelice, pe scările care fac legătura între cetatea Sibiului și Orașul de jos, scări care,  timp de un weekend pe an, prind viață”, ne asigură Teodora Bîrsan, organizatorul evenimentului. Vă invităm să luați parte la trei zile colorate frumos. Bifați în calendare 4, 5 si  6 septembrie!
Foto Arhiva personală Gio Epure