Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Duminica fetei bătrâne la vot

6a00e54fccb6d28834010535d709b1970c-800wiAşa, ciorba am făcut-o de ieri, mai am să bag friptura la cuptor, să fac salata si să termin plăcinta cu mere. Că nu vreau să mă apuce când e căldura mare. Trebuie să fac şi o baie şi să mă aranjez puţin la păr. Apoi până mă câcâi cu îmbrăcatul, că încă nu ştiu ce să iau, mai durează câteva ore. Dar e timp, e deschis la votare până la 9 seara. Dar eu merg întotdeauna după 4 încolo. Că atunci vin ăia interesanţi.

Dimineaţa devreme merg ăia, cărăuşi de sacoşe, de ies cu nevestele la piaţă ca papagalii. Şi mai ies ăia bătrâni, că n-au somn şi sunt nelipsiţi de la cozi. Unde văd o coadă, hop! şi ei. Boală comunistă, taică. Nici nu văd bine unde să pună ştampila, numai să se afle ei în treabă şi să mai bârfească. Că la alegerile de acu’ 5 ani m-au vorbit astea de la mine din bloc de făcuseră clăbuci la gură. Că ce rochie scurtă am. Vorbeau fără ruşine în spatele meu la coadă. Că m-am întors la ele şi le-am zis că suntem la votare, nu la biserică. Pe atunci eram şi eu mai slabă şi arătam mai bine, sigur că se ofticau. Atunci, imediat după ce am ieşit din cabina de votare şi m-am dus să dau ştampila, m-a remarcat Mitică. El era de pază acolo, cam freca ridichea că erau mulţi şi numărau muştele. Mitică lucra la Poliţia Comunitară. Eu căutam o toaletă că băusem un ceai acasă, iar el m-a văzut cum orbecăiam pe culoarul şcolii şi a venit să mă îndrume. A aşteptat până am ieşit de la weceu, că mi-era şi ruşine să mă piş. M-a condus până afară şi am fumat o ţigară. A zis că are o meserie riscantă, că are de-a face cu beţivi şi scandalagii şi că lucrează mult de noapte. Că visul lui a fost să dirijeze circulaţia, dar n-a intrat la academie. M-a întrebat cu cine am votat. Păi e secret, i-am zis. Mi-a spus că îi place că sunt fată deşteaptă. Dar nici eu nu mai ţineam minte, că mi se învălmăşiseră numele în cap. De când nu a mai candidat Petre Roman, nu m-au mai prea interesat numele. Iar fiică-sa l-a făcut de râs când s-a blocat în cabina de vot de-au scos-o pompierii parcă. După 3 luni, i-am dat papucii lui Mitică, după ce mi-a zis că nu se mută cu mine că e însurat. Un porc.

Acu’ doi ani, când s-au ales primarii, l-am cunoscut pe Gigi. Ieşisem tot aşa, pe la 5 la votare, mă gătisem cu un costum din fustă şi sacou, că era puţin răcoare, şi el tocmai luase ştampila şi intra în cabină. Era elegant îmbrăcat, ca de duminică, mi-a spus pe urmă că plecase de la o nuntă, că avea o parteneră grasă şi pisăloagă. Am intrat in cabina de lângă aia unde era el şi nu ştiu cum am făcut că am scăpat ştampila şi s-a dus spre cabina lui. Am ieşit de după perdea şi am dat de el cu ştampila în mână. Ne-am plimbat un pic pe urmă şi l-am invitat la mine. A plecat a doua zi supărat că i-am zis că l-am votat pe Nicusor Dan, că îmi place cum arată. Asta după ce îmi mâncase toate sarmalele. L-am tot sunat, dar numărul era nealocat. Un gigolo de doi bani.

Apoi în vară, la referendumul cu Băsescu, am fost la votare pe la 6, că am avut-o în vizită pe fosta colegă de bancă de liceu şi nu se mai dădea dusă. Mă îmbrăcasem, mă dichisisem şi ea nimic. I-am zis: „Trebuie să merg la votare”. Iar ea îmi răspunde: „Fată, eu de când te ştiu pe tine votezi ca maniaca şi văd că nu rezolvi nimic. Măcar dacă dădeai şi tu peste unu mai de Doamne-ajută, dar degeaba mergi”. Are şi asta minte cât o găină. Păi dacă toţi am gândi aşa, cine şi-ar mai da cu părerea şi cum s-ar mai cunoaşte oamenii? Ar fi ca pe vremea lui Ceauşescu. Ei, şi am ieşit eu frumuşel din bloc, am dus gunoiul, mă dădusem cu parfumul ăla pe care-l ţin de sărbători şi ocazii. La şcoala, unde era votarea, nu era nici dracu’. Am Intrat în cabină şi am pus ştampila între „da” şi „nu”, că nu eram hotărâtă să-l suspende pe Băsescu. Adică cu o zi înainte voiam, dar când am intrat acolo mi-am amintit cum stătea el cu tricoul ăla albastru în garaj şi mi s-a făcut milă. Când ies şi merg pe alee, unu’ la vreo 50 de ani, om serios, mă întreabă de o stradă, îi zic şi începe să-mi spună că se duce naibii ţara asta, că ce Brătieni şi Maniu am avut şi ce hahalere avem acum, că ce-au făcut legionarii, că erau buni şi comuniştii, o varză. Apoi îmi zice brusc că visul lui e să şi-o tragă într-o cabină de votare. Am fugit şi l-am lăsat în plata Domnului de nebun. Nu mai merg la referendumuri, că îmi poartă ghinion.

S-a făcut ora 4 şi am terminat treaba. Am timp să mă pregătesc, o să merg mai târziu, pe la ora 7. Că mai devreme, m-am lămurit cine iese să voteze. Însuraţii stau sub fustele nevestelor la ora aia, iar moşii deja se bagă în pijamale. Sigur vin ceva intelectuali, că ăştia se trezesc mai târziu. Clar seara vin oamenii serioşi, ăia care s-au gândit toată ziua cu cine să voteze, nu să pună ştampila aiurea. Că nici eu nu ştiu la câte mutre am văzut pe afişe. Dar mă orientez la faţa locului. Poate oi avea şi eu noroc.

sursa foto www.thetearoom.us

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 25/05/2014 de în Transferuri de personalitate şi etichetată , , , .

Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3.158 de urmăritori

Răsfoieşte-mă

Follow Corina Ozon on WordPress.com

Blog Stats

  • 378,456 hits
ARTĂ FOTOGRAFICĂ: WWW.ALEXMAZILU.RO/CANVAS/
Mai 2014
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Drepturi de autor

Toate textele de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Nici un text nu poate fi preluat fara acordul autorului si/sau mentionarea sursei !
35+, by Corina Ozon

No matter the distance, there are connections.

A Study in Sarcasm

Ain't I a stinker?

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Cafeaua de dimineata

Cuvinte dintr-o ceașca de cafea

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

dana moica

photography

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Ce poate fi mai frumos ca poezia și mai dulce ca iubirea?

omintecreata

nimic nou si totusi...poate

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

V. Mior Gavrilan, un neîmblânzit

aici despre anti/de/socializare, apostazie, mizantropie, nihilism, neniism, miorism sau despre iluzia libertăţii

Gino Stefan

Contemporary artist

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

BUCUCICRISTINA

Vrei să fii original? Atunci fii tu însuți. . .

%d blogeri au apreciat asta: