IMG_5757

„Bus stop Rome” by Vern Schwartz

              Pe ăştia de la RATB i-aş pune să care ei autobuzele în spate, să-i fut în gură de nesimţiţi. Stau ca proasta de un sfert de oră în staţie şi nu a venit nimic. Păi e posibil aşa ceva când ai abonament plătit? Dar ia să vină hienele alea de controlori şi să te prindă fără bilet. Te jecmănesc la drumul mare. Că odată m-a prins şi pe mine, am urcat pentru două staţii şi am zis că ce să mai consum o călătorie pentru căcaţii ăştia. Şi aşa era un autobuz împuţit, urcase un boschetar şi umpluse de duhoare maşina. Şi nici bine n-am urcat, tocmai îmi aranjam fusta că mi se ridicase pe scară, şi vine unul la mine zâmbind. Eu am crezut că mă cunoaşte şi nu îmi amintesc eu, că mi se întâmplă. Vin mulţi la magazin la mine să cumpere, ce să-i ţin eu minte…Şi, când văd că se apropie, zâmbesc frumos, iar el, dobitocul, îmi bagă sub nas un ecuson şi îmi cere cardul de călătorie. Sigur că-l aveam, i-l dau, „E gol” zice controlorul. „E gol?” fac eu pe mirata. „Da, e gol” răspunde hiena. Parcă eram într-un film cu proşti. I-am zis că tocmai ce urcasem, el nimic, că să i-arăt buletinul. Păi cum să i-l arăt? Să vadă anul naşterii şi adresa? Dacă mă pomenesc cu el la uşa mea? M-am scremut să plâng, m-am sclifosit prin autobuz, hiena nimic. Că să coborâm. Şi mă grăbeam că mă aşteptau Mimi şi Titi la terasă în Cişmigiu. Am coborât şi nu m-a lăsat până nu am plătit. Erau banii de oraş, m-a lăsat în curu’ gol, dobitocul dracului. Când am ajuns la terasă, le-am zis că mi-a furat portofelul şi mi-au plătit ei cafeaua şi berea.

Hai că vine autobuzul. Mamăă, ce aglomerat e…cum dracu’ mă urc? Mai bine insistam eu la taxi, dar n-aveau maşini în cartier. Cică n-are lumea bani, dar merg toţi cu taxiul. Şi am zis că oricum e devreme şi ajung înaintea lui Titi. Acum am abonament, nu mă mai prind hienele. Hai că am reuşit să găsesc loc lângă bara asta. Pfff, ce căldură e…N-ar deschide împuţiţii ăştia un geam. Şi moşul ăsta ce dracu’ se uită la mine aşa? Tataie, cu uitatul rămâi matale! Şi lu’ asta de lângă mine îi pute gura şi mai şi cască, împuţita. Cine dracu’ se împinge aşa în spatele meu? În faţă e liber şi toţi stau ciorchine la mijloc. Când or învăţa românii să circule şi ei ca oamenii în autobuz? Aoleo, mă pipăie unu’ pe fund. Ce faci, mă, libidinosule? Nu ţi-e ruşine? Ti-a venit a futai în autobuz?  Labagiu’ dracului…ia mâna de pe mine că îţi fut o poşetă între ochi, de nu te vezi, ţăranu’ dracului! Vă cântă greierii în tălpi şi circulaţi cu autobuzul.

Aşa, l-am pus la punct. Un ochelarist cu faţă de şoarece, dacă îl vezi pe stradă, zici că e om serios. Aaa, ce? Aveam un gândac pe fustă? De unde gândaci, dom’le în autobuz? Suntem în pădure? Ia nu mă aburi. Bine că a coborât, şoarecele naibii. Mă făcea el pe mine din vorbe. Auzi, un gândac.

Hai că mai sunt trei staţii şi cobor. Şi puştiul ăsta pute a transpiraţie de mi-a căzut părul din nas. Şi mai stă şi cu mâna întinsă pe sus. Toţi nespălaţii merg cu autobuzul. Eu aş face autobuze separate pentru ăştia care put. Să fie controlori care să-i miroasă înainte să urce şi să zică „Tu acolo, tu dincolo”. Că nu se mai poate aşa, fac icter. Şi baba asta îşi tot freacă sacoşa de picioarele mele, poate îmi rupe ciorapii. Mamaie, ţine sacoşa naibii în altă parte.

Hai că am ajuns. Sunt un car de nervi. Dar unde o fi Titi, că am întârziat doar 20 de minute. Doar nu-i nebun să fi plecat. Că doar nu e sfertul ăla academic? Deci am întârziat 5 minute. Nu e nicăieri. Ia să-l sun. „Alo, am ajuns. Cum unde? La Dristor la shaorma. Cum unde, dragă? La Dristor, ţi-am zis. Cuum? În Centrul Vechi? Păi, dacă e acolo de ce îi zice Dristor, să ameţească oamenii de cap? Da, n-am auzit eu bine înseamnă. Şi nu poţi să vii încoace? Tot shaorma aia e. Aa, ai rezervat la pizzeria de lângă. Bine.” Hai că iau metroul, că măcar acolo e curent şi se duc mirosurile. Şi poate îi fentez şi trec pe sub bară.

sursa foto http://vernschwarz.blogspot.ro/